Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Zariadenia v stanici Rimavská Sobota zrekonštruujú ŽSR za 12,3 milióna

Na snímke železničná stanica v Rimavskej Sobote, kde firma Strabag realizuje rekonštrukciu technických zariadení s nákladmi vo výške zhruba 12,3 milióna eur, 16. októbra 2019. Foto: TASR/Branislav Caban

Práce prebiehajú od 17. septembra tohto roka a trvať majú 14 mesiacov, teda do novembra 2020.

Rimavská Sobota 16. októbra (TASR) – Takmer 12,3 milióna eur investujú Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) do rekonštrukcie technických zariadení v stanici Rimavská Sobota. TASR o nákladoch a vykonávaných prácach informoval hovorca ŽSR Michal Lukáč.

„Predmetom je uskutočnenie stavebných prác – rekonštrukcia železničného spodku a zvršku, hlavne výhybiek, v železničnej stanici Rimavská Sobota, ktoré sú z prevažnej miery zastaraného stupňového tvaru prestavované mechanickými prestavníkmi,“ konkretizoval hovorca s tým, že požadované stavebné úpravy sú z dôvodu opotrebovania spomínaných zariadení.

Ako pokračoval, práce prebiehajú od 17. septembra tohto roka a trvať majú 14 mesiacov, teda do novembra 2020. Zhotoviteľom stavby je firma Strabag. „Predmetná investičná akcia je zameraná hlavne na rekonštrukciu technických zariadení stanice, nie na estetickú stránku prijímacej budovy, ktorej sa daná rekonštrukcia dotýka len v minimálnej miere,“ zakončil Lukáč.