Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

V Banskobystrickom kraji vlani motocyklisti zapríčinili 46 nehôd

Na snímke motocykel po poslednej havárii na Šturci. Foto: FB/Polícia SR - Banskobystrický kraj

Za vlaňajší rok sa na území Banskobystrického samosprávneho kraja stalo 46 dopravných nehôd, ktoré zavinili motocyklisti.

Banská Bystrica 14. mája (TASR) – Za vlaňajší rok sa na území Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) stalo 46 dopravných nehôd, ktoré zavinili motocyklisti. Pri nich došlo k usmrteniu dvoch osôb, 13 ľudí bolo ťažko zranených a 37 ľahko.

V šiestich prípadoch boli vodiči motocyklov pod vplyvom alkoholu. Informovala o tom banskobystrická polícia v utorok na sociálnej sieti a zverejnila posledný prípad nehody motocykla, ktorá sa stala počas víkendu na horskom priechode Šturec.

"O šťastí môže hovoriť 31-ročný muž, ktorý havaroval na Šturci. Skupinka motocyklistov išla v smere od Martina na Banskú Bystricu, pričom jeden z nich sa pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu motocykla, v zákrute ho naklonil na stranu až tak, že zachytil vozovku a s motorkou sa začal šmýkať po boku k okraju cesty. Pri kolízii došlo k ľahkému zraneniu vodiča, ktoré si vyžiadalo prevoz do nemocnice," uvádza polícia.