Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Zranenú ženu previezli do nemocnice, cesta I/16 je prejazdná

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

O 19.42 h prijali na tiesňovej linke 155 výzvu s tým, že zrazená chodkyňa v bezvedomí potrebuje pomoc.

Rimavská Sobota 18. októbra (TASR) – Viacnásobné zranenia celého tela utrpela chodkyňa, ktorú v piatok (18. 10.) večer zrazilo osobné motorové vozidlo na hlavnom južnom cestnom ťahu I/16 v okrajovej časti Rimavskej Soboty. Pre nehodu polícia cestu I/16 v tomto úseku na niekoľko hodín uzavrela, opätovne bola sprejazdnená po 23.00 h.

Ako TASR informovala hovorkyňa Operačného strediska zdravotnej záchrannej služby (ZZS) Alena Krčová, o 19.42 h prijali na tiesňovej linke 155 výzvu s tým, že zrazená chodkyňa v bezvedomí potrebuje pomoc. "Na mieste sa už nachádzal lekár, ktorý jej poskytol prvú pomoc ešte pred príchodom záchranárov. Posádka ZZS pacientku transportovala do nemocnice v Rimavskej Sobote," uviedla Krčová.

Podľa slov Vladimíra Šelembu z Hasičského a záchranného zboru Rimavská Sobota na mieste udalosti zasahovali ich štyria príslušníci s jedným kusom techniky. "Zrazenej chodkyni poskytli predlekársku pomoc. Boli privolané hliadky polície a zdravotnej záchrannej služby," uviedol Šelemba.