Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Basketbal

Inter suverénne zdolal v 1. finále SBL Prievidzu

Na snímke zľava Stacy Davis (BC Prievidza), Arik Smith (BK Inter Bratislava) počas 1. zápasu finálovej série Slovenskej basketbalovej ligy (SBL) BK Inter Bratislava - BC Prievidza 11. mája 2019 v Bratislave. Foto: FOTO TASR - Pavol Zachar

Basketbalisti Interu Bratislava predviedli suverénny vstup do finálovej série play off Slovenskej basketbalovej ligy.

Bratislava 11. mája (TASR) – Basketbalisti Interu Bratislava predviedli suverénny vstup do finálovej série play off Slovenskej basketbalovej ligy. BC Prievidza zdolali v sobotu na domácej palubovke 87:54 a v sérii sa ujali vedenia 1:0 na zápasy. Ďalšie stretnutie je na programe v stredu 15. mája o 18.00 h v prievidzskej Niké aréne.


Basketbalisti Interu Bratislava predviedli suverénny vstup do finálovej série play off Slovenskej basketbalovej ligy. BC Prievidza zdolali v sobotu na domácej palubovke 87:54 a v sérii sa ujali vedenia 1:0 na zápasy. Ďalšie stretnutie je na programe v stredu 15. mája o 18.00 h v prievidzskej Niké aréne, hrá sa na štyri víťazstvá.



BK Inter Bratislava – BC Prievidza 87:54 (50:27)

Štvrtiny: 20:16, 30:11, 23:12, 14:16, TH: 16/12 – 15/10, fauly: 18 – 18, trojky: 11 – 6, rozhodovali: Zubák, Brziak, Doušek, 1500 divákov

Inter: Smith 17, Skinner 10, Kinney 9, Baťka 8, Abrhám 6 (Bulatovič a Perkovič po 11, Mrviš 6, Barač 3, Fusek, Kozlík a Páleník po 2)

Prievidza: Glasgow 12, Davis 11, Johnson 5, Jones a Körner po 4 (Bakič 8, Pajovič 6, Mokráň a Zorvan po 2, Jašš 0)

/stav série: 1:0/




Skóre finálovej série otvoril trojkou domáci Abrhám, v úvode sa postaral o šesť bodov svojho tímu. Prievidzi sa darilo držať v tesnom závese efektívnou hrou pod košom a bodovou produkciou Davisa. Inter však hral zodpovedne a kolektívne, čo znamenalo držanie vedenia na jeho strane. Prvú štvrtinu vyhrali "žlto-čierni" 20:16. V druhej časti sa hostia nadýchli k zníženiu manka, ale ich snaha nemala dlhú životnosť. Domáci basketbalisti zapli na vyšší rýchlostný stupeň, ktorý rezultoval do 16-bodovej šnúry v záverečných štyroch minútach prvého polčasu. Túto sekvenciu zakončil Baťka trojkou s klaksónom, upravil ňou na 50:27 v prospech Interu.

Po prestávke tempo mierne opadlo, zverenci Aramisa Nagliča však mali taktovku duelu jasne pod kontrolou. Hostia sa nezmohli na žiaden výraznejší odpor, vlastnými chybami sa oberali o čo i len teoretickú šancu na triumf. Pred záverečnou 10-minútovkou viedli domáci 73:39. Štvrtá štvrtina priniesla už len kozmetickú úpravu skóre, na oboch stranách dostali priestor hráči z lavičky.

Hlasy po zápase:

Aramis Naglič, tréner Interu: "Na začiatku sme sa trochu hľadali. Prievidza hrala dobre. Hľadali sme rytmus. Výsledok nie je dôležitý, podstatné je, že je 1:0 a ideme sa pripravovať na ďalší zápas. Škoda, že sa zranil Barač, uvidíme, čo je s ním. Myslím si, že v budúcom zápase určite nebude hrať. Bude to pre nás trochu ťažšie, keďže je dôležitý hráč. Ideme analyzovať stretnutie a pripravovať sa ďalej."

Tihomir Bujan, tréner Prievidze: "Pekný zápas, na palubovke bolo možné vidieť mnoho Slovákov. Myslím si, že to bolo hladké víťazstvo pre Inter. Celú sezónu dominuje, dokonca aj v play off. Pravdepodobne to bude pokračovať aj naďalej."

Goran Bulatovič, hráč Interu: "Hlavné je, že sme zvíťazili v prvom zápase. Prievidza je veľmi kvalitné mužstvo, výsledok na konci neukazuje nič. Podľa mňa sme využili našu širšiu rotáciu, tlačili sme na nich. Musíme sa pripraviť na ďalší zápas, ten bude určite iný ako tento."

Ján Zorvan, hráč Prievidze: "Zo začiatku sme sa ešte držali, v druhej štvrtine však začal súper viac doskakovať a viac na nás pritlačil. Mali sme veľa zbytočných strát. V tretej štvrtine sme sa skúsili ešte vrátiť do zápasu, ale nevyšlo to. Vo štvrtej časti sa už zápas len dohrával."