Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Basketbal

Basketbalista Krajčovič bude ďalšie dva roky pokračovať v Leviciach

Šimon Krajčovič, archívna snímka. Foto: TASR Henrich Mišovič

Kapitán Levíc odohral v aktuálnej sezóne 52 stretnutí s priemernou bilanciou 8,1 bodu, 2,8 doskoku, 4,1 asistencie a 1,1 zisku.

Bratislava 13. mája (TASR) - Dres basketbalového klubu BK Levickí Patrioti bude aj nasledujúce dva roky obliekať reprezentačný rozohrávač Šimon Krajčovič.

"Som veľmi rád, že môžem pokračovať vo svojej kariére v Leviciach. Cítim sa tu dobre, sú tu okolo basketbalu skvelí ľudia a výborní fanúšikovia. Verím, že nás čakajú ďalšie úspešné sezóny," cituje internetový portál basketballevice.sk slová 25-ročného rodáka z Považskej Bystrice.

Kapitán Levíc odohral v aktuálnej sezóne 52 stretnutí s priemernou bilanciou 8,1 bodu, 2,8 doskoku, 4,1 asistencie a 1,1 zisku. "Za tri roky, ktoré strávil v Leviciach, sa vypracoval na skutočného lídra tímu, na čom majú zásluhu aj naši tréneri. Jeho vývoj a rast v našom klube je skvelým príkladom pre všetkých mladých slovenských hráčov v tom, že sa dá systematickou prácou krok za krokom posúvať ďalej a rásť po hernej aj ľudskej stránke," uviedol generálny manažér klubu Ladislav Garaj.

Krajčoviča čakajú s reprezentáciou stretnutia predkvalifikácie ME 2021. Počas trojročného pôsobenia v Leviciach sa tešil z majstrovského titulu, trofeje v Slovenskom pohári, striebra v Alpsko-jadranskom pohári a ligového bronzu. V sezóne 2018/2019 súčasťou slovenského All Star tímu základnej časti SBL.