Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Bratislava

Do užšieho výberu na post šéfa BVS sa dostal aj jej súčasný riaditeľ

Na archívnej snímke generálny a technický riaditeľ BVS Stanislav Beňo Foto: TASR/Štefan Puškáš

Z celkovo 16 uchádzačov vybrala výberová komisia piatich kandidátov.

Bratislava 7. septembra (TASR) – Kandidáti na generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS) dnes prešli užším výberom. Z celkovo 16 uchádzačov vybrala výberová komisia zložená z poslancov mestského zastupiteľstva i zástupcov bratislavského primátora do ďalšieho kola, ktorým je verejná prezentácia, piatich kandidátov. Medzi nimi je aj súčasný šéf BVS Stanislav Beňo.

Práve jeho navrhoval na jar z funkcie predsedu predstavenstva odvolať primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal, pretože mal porušiť jeho nariadenie o správe mestských podnikov. Mimoriadne Valné zhromaždenie BVS však odvolanie Beňa neodsúhlasilo. Proti odvolaniu napokon hlasoval aj právny zástupca hlavného mesta, ktoré je väčšinovým akcionárom BVS.

Na verejnom vypočutí v stredu 9. septembra sa predstaví aj Zsolt Lukáč, ktorý od roku 2009 pôsobí ako prezident Zväzu stavebných podnikateľov Slovenska. Taktiež Milan Šindler, ktorý od roku 2005 pôsobí v projekčno-dodávateľsko-montážnej spoločnosti a od roku 2012 je členom Predstavenstva Bratislava Tourist Board. Zároveň je miestnym poslancom v bratislavskej Vrakuni a v období rokov 2010-2014 bol bratislavským mestským poslancom.

Do ďalšieho kola postúpil i Robert Tencer. Od roku 2007 pôsobí vo funkcii generálneho riaditeľa a člena predstavenstva v Podtatranskej vodárenskej prevádzkovej spoločnosti v Poprade. Od roku 2007 je členom správnej rady v Asociácii vodárenských spoločností v Bratislave. Členom predstavenstva v spoločnosti Moravská vodárenská v českom Olomouci je od roku 2012. Verejnosti sa v stredu predstaví aj Alena Trančíková, ktorá od júla zastáva post predsedníčky Dozornej rady BVS. Od roku 2013 do júla 2015 bola členkou tejto rady, zvolená zamestnancami BVS. Zároveň od roku 2013 je vedúcou odboru kvality vôd a environmentálnej politiky BVS.

Výberová komisia rozhodla dnes tiež o užšom výbere kandidátov na kľúčové pozície v ďalších troch mestských podnikoch - Odvoz a likvidácia odpadu (OLO), Metro Bratislava a Dopravný podnik Bratislava (DPB). Celkovo do druhého kola výberu prešlo 17 kandidátov. Súčasný šéfovia mestských podnikov DPB a OLO sa však do tohto kola nedostali.

"Po verejnom vypočutí výberová komisia vyberie víťazného kandidáta pre každý zo spomínaných podnikov," informovala hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová. Navrhovaných víťazov bude schvaľovať mestské zastupiteľstvo na svojom septembrovom zasadnutí.