Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Bratislava

Na pomoc deťom bežali v Bratislave desiatky ľudí

Na snímke 7. ročník charitatívneho behu Linky detskej istoty na Partizánskej lúke 6. septembra 2015 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Hlavným behom akcie bol polmaratón s účasťou limitovanou vekom nad 18 rokov.

Bratislava 6. septembra (TASR) – Desiatky ľudí, medzi nimi aj rodičia s deťmi, známe osobnosti a zástupcovia firiem na Slovensku dnes bežali na pomoc deťom v núdzi. Linka detskej istoty (LDI) pri Slovenskom výbore UNICEF organizovala 7. ročník charitatívneho behu s názvom "21 km pre deti" na Partizánskej lúke v Bratislave.

Hlavným behom akcie bol polmaratón (21 km) s účasťou limitovanou vekom nad 18 rokov. Menej trénovaní bežci odbehli sedem alebo tri kilometre dlhú trať. Okrem toho sa organizoval aj rodinný beh. Peniaze vybrané na štartovnom poputujú LDI.

Linka detskej istoty pod Slovenským výborom UNICEF funguje na Slovensku anonymne a bezplatne. Deti sa na ňu môžu dovolať cez telefónne číslo 116 111. LDI tiež prevádzkuje Rodičovskú linku, Sociálno-právnu poradňu či Linku pre nezvestné a sexuálne zneužívané deti (telefónne číslo 116 000). Jej pracovníci zabezpečujú aj ambulantné poradenstvo v rámci svojho krízového strediska.