Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Bratislava

Staré Mesto pripravuje v júli rozšírenie rezidenčnej parkovacej zóny

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Po úprave dopravného značenia sa na týchto komunikáciách celkovo vytvorí 151 parkovacích miest. Z toho 131 bude určených pre rezidentov s trvalým pobytom v mestskej časti.

Bratislava 13. júla (TASR) – Bratislavské Staré Mesto pripravuje v druhej polovici júla rozšírenie rezidenčnej parkovacej zóny. K viac ako 70 zaregulovaným uliciam, teda takým, kde je parkovanie vyhradené pre Staromešťanov, pribudne ďalších šesť, a to na Čelakovského, Dankovského, Koreničovej, Krátkej, Smetanovej a Tvarožkovej.

"Mestská časť má spracovaný návrh rozširovania rezidenčného parkovania pre lokalitu Štefánikova – Palisády – Mudroňova - Hlboká v rozsahu pasportizácie existujúceho dopravného značenia. Vypracované boli konkrétne návrhy organizácie dopravy pre niektoré komunikácie, ktoré sú súčasťou lokality," uviedol pre TASR Matej Števove, hovorca staromestskej starostky.

Po úprave dopravného značenia sa na týchto komunikáciách celkovo vytvorí 151 parkovacích miest. Z toho 131 bude určených pre rezidentov s trvalým pobytom v mestskej časti, ďalších 15 miest bude voľných (pre návštevníkov mesta), dve miesta budú vyhradené a zvyšné tri miesta budú určené pre ťažko zdravotne postihnutých (ŤZP).

Samospráva plánuje pokračovať v rozširovaní rezidenčného parkovania v tejto lokalite. Postupne preto dáva spracovávať projekty organizácie dopravy pre všetky miestne komunikácie. V súčasnosti sa to týka ulíc Myjavská, Javorínska, Hummelova, Žiarska, Bartoňova, Partizánska, Lichardova, Fándlyho, Hlavatého, Bradlianska, Zrínskeho a Krmanova. "Do budúcnosti sa počíta so zaregulovaním parkovania, tzn. vyznačenia parkovacích miest – voľných aj rezidentských, na všetkých komunikáciách v správe mestskej časti," poznamenal Števove.

Rezidentské zóny spravuje mestská časť, ktorá vydáva rezidentské parkovacie karty za poplatok desať eur. Rezidenti, ktorí takúto parkovaciu kartu ešte nemajú, si ju môžu vybaviť a zakúpiť na miestnom úrade. Parkovacia karta, respektíve nálepka, oprávňuje jej držiteľa parkovať kdekoľvek na vyznačených miestach rezidenčnej parkovacej zóny Starého Mesta.