Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Bratislava

V bratislavskej radnici pripravili akciu s názvom Ako sa hrali naši

Na snímke chlapec skáče gumu na celomestskom podujatí v rámci Noci múzeí a galérií "Ako sa hrali naši? Na dvoroch a uliciach... v Bratislave 18. mája 2019. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Na nádvorie Starej radnice mieria rodiny s deťmi v rámci programu Ako sa hrali naši, kde si deti podľa Husovej môžu vyskúšať zahrať sa guličky, klasickú hru škôlku alebo skákať cez gumu.

Bratislava 18. mája (TASR) – Na nádvorí Starej radnice v Bratislave sa v sobotu koná akcia, ktorá ukáže, ako sa hrali predošlé generácie detí. Podujatie ponúka pestrý program zahŕňajúci detské hry, hudobný koncert, bábkové divadlo a debatu s psychologičkou. Pre TASR to uviedla organizátorka podujatia Beáta Husová.

Na nádvorie Starej radnice v bratislavskom Starom Meste mieria rodiny s deťmi v rámci programu "Ako sa hrali naši", kde si deti podľa Husovej môžu vyskúšať zahrať sa guličky, klasickú hru škôlku alebo skákať cez gumu.

Neskôr sa programu zúčastní aj moderátorka Iveta Malachovská, ktorá bude deťom rozprávať o tom, ako sa hrala vo svojom detstve. Deti sa môžu tešiť na príbehy troch historických hračiek z vystaveného depozitára a budú si môcť vyrobiť bábiky z varešiek. "Aby videli, ako sa ich rodičia vedeli skromne hrať," povedala Husová.

Pre rodičov je pripravený seminár s detskou psychologičkou Martou Marošovou, ktorá bude rozprávať, ako sa správne hrať s deťmi a záver programu bude sprevádzať bábkové divadlo na motívy knihy Jána Uličianskeho "Máme Emu" a hudobný koncert Doda Mravca a Svetlušky Elišky.