Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Staré Mesto spustilo miestne rezidentské parkovanie v zóne Sokolská

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Rezidentskú parkovaciu nálepku je možné vybaviť osobne na klientskom centre staromestského miestneho úradu na Vajanského nábreží.

Bratislava 11. marca (TASR) - Bratislavské Staré Mesto spustilo zónu miestneho rezidentského parkovania na Sokolskej ulici a jej okolí, a to na uliciach Okánikova, Banícka a Za sokolovňou. Reaguje tým na požiadavky obyvateľov na zmiernenie situácie na hraničných oblastiach s celomestským parkovacím systémom (PAAS) v zóne Hlavná stanica - Blumentál. Mestská časť o tom informuje na svojom webe.

Mestská časť distribuuje aj informačné letáky, v ktorých obyvatelia nájdu informácie o spustení tejto zóny vrátane informácií o tom, za akých podmienok a ako je možné získať parkovaciu kartu Starého Mesta. Rezidentskú parkovaciu nálepku je možné vybaviť osobne na klientskom centre staromestského miestneho úradu na Vajanského nábreží. Ročný poplatok za jej vydanie je 39 eur.

"Táto karta oprávňuje parkovať v rámci týchto ulíc na miestach a v úsekoch označených zvislým dopravným značením 'Zóna P-REZIDENTI'," približuje samospráva. Rovnako ich oprávňuje parkovať na miestach označených dodatkovou tabuľou "Pre vozidlá s platnou parkovacou kartou MÚ Bratislava - Staré Mesto". Na webe zároveň nájdu informácie o tom, aké doklady potrebujú okrem riadne vyplnenej žiadosti.

Podmienky parkovania v danej zóne a na predmetných uliciach budú platné až do spustenia zóny SM2 Hrad - Sokolovňa, ktorú plánuje hlavné mesto spolu s mestskou časťou spustiť v priebehu roka 2024.