Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Ekonomika

Prieskum: Nálada automobilovom priemysle Nemecka sa v apríli zlepšila

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Index podnikateľskej klímy pre automobilový sektor dosiahol v apríli -1,5 bodu, zatiaľ čo v marci predstavoval -5,3 bodu.

Mníchov 2. mája (TASR) - Nálada v nemeckom automobilovom priemysle zaznamenala minulý mesiac výrazné zlepšenie, aj keď naďalej pretrvávajú obavy v oblasti nových objednávok. Poukázal na to vo štvrtok zverejnený prieskum nemeckého ekonomického inštitútu Ifo. Informoval o tom portál RTTNews.

Index podnikateľskej klímy pre automobilový sektor dosiahol v apríli -1,5 bodu, zatiaľ čo v marci predstavoval -5,3 bodu. "Firmy v nemeckom automobilovom priemysle hodnotia svoju súčasnú situáciu o niečo lepšie, čo je však dôležitejšie, ich vyhliadky sú omnoho menej pesimistické, než boli v marci," povedala špecialistka na automobilový priemysel v Ifo Anita Wölflová. Dodala však, že situácia v oblasti nových objednávok je stále nepriaznivá a mala aj negatívny vplyv na výsledky celkového prieskumu za mesiac apríl.

Najnovší prieskum ukázal, že viac firiem než v marci označilo nedostatok nových objednávok za prekážku v produkcii. Na druhej strane, rozsah poklesu dopytu bol minulý mesiac výrazne miernejší než v mesiaci marec.