Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Ekonomika

V spoločnosti v Tepličke nad Váhom otvorili tréningové centrum

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Vybudovanie tréningového centra si vyžiadalo investíciu takmer 500.000 eur, polovicu použili na nákup strojov a zariadení, druhú na úpravu priestorov a logistické zabezpečenie projektu.

Teplička nad Váhom 26. apríla (TASR) - Zvýšiť úroveň bezpečnosti pri práci zamestnancov spoločnosti Kia Slovakia je hlavným cieľom vytvorenia nového interaktívneho tréningového centra bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci. TASR o tom informoval hovorca spoločnosti Tomáš Potoček.

V tréningovom centre je podľa neho možné simulovať napríklad pád z výšky, zasiahnutie elektrickým prúdom, vyslobodenie zo stiesnených priestorov, expozíciu hluku a používanie ochranných pracovných pomôcok v rôznych pracovných prostrediach.

Vybudovanie tréningového centra si vyžiadalo investíciu takmer 500.000 eur, polovicu použili na nákup strojov a zariadení, druhú na úpravu priestorov a logistické zabezpečenie projektu.

"Sme presvedčení, že vzdelávanie a komunikácia sú kľúčom k prevencii úrazov na pracovisku. Naše tréningové centrum nám umožňuje poskytovať špičkové školenia v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia širokému spektru ľudí. Veríme, že tak prispejeme k zlepšeniu bezpečnosti práce nielen v Kia Slovakia, ale aj v regióne. Veríme, že každý si zaslúži pracovať v bezpečnom a zdravom prostredí," povedal hovorca.

Ako dodal, spoločnosť Kia Slovakia dosiahla v roku 2023 pozitívne výsledky v oblasti bezpečnosti práce. Zaznamenali len 27 drobných a dva registrované úrazy. V roku 2014 získala Kia Slovakia ako prvá automobilka na Slovensku osvedčenie Národného inšpektorátu práce s názvom Bezpečný podnik. Spoločnosť v rámci päťročnej periódy certifikát obhájila aj v roku 2019 a tento rok sa o jeho zisk uchádza opäť.