Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

SLAVIA PRAHA ZÍSKALA TITUL V ČESKEJ NAJVYŠŠEJ SÚŤAŽI

Futbalisti Slavie Foto: TASR/AP

Celkovo majú na konte päť ligových titulov v ére samostatnosti.

Praha 19. mája (TASR) - Futbalisti Slavie Praha získali titul v najvyššej českej súťaži. Stačila im na to remíza v nedeľnom predposlednom 9. kole skupiny o titul v Ostrave 0:0. Z triumfu sa tešili aj traja Slováci - Miroslav Stoch, Jakub Hromada a Martin Kuciak. "Zošívaní" sa stali majstrami druhýkrát za tri roky, celkovo majú na konte päť ligových titulov v ére samostatnosti.

Slavia Praha má šancu získať double, keď sa v stredu stretne vo finále pohára opäť s Ostravou.

Slaviu neobral o titul ani triumf Plzne v Liberci 2:0. O gólovú poistku sa postaral Patrik Hrošovský, ktorý v nadstavenom čase zápasu premenil pokutový kop. "Viktorka" s určitosťou obsadí druhé miesto a v budúcej sezóne si zahrá si v predkole Ligy majstrov.

Sparta Praha sa s domácimi tribúnami rozlúčila víťazstvom nad Jabloncom 2:0. Rozhodujúci gól strelil po rohovom kope slovenský obranca Lukáš Štetina. Sparta sa v ročníku 2018/2019 umiestni na treťom mieste.

Fortuna liga - 9. kolo - skupina o titul:

Slovan Liberec - Viktoria Plzeň 0:2 (0:1)

Góly: 7. Hořava, 90.+1 HROŠOVSKÝ (z 11 m)

/M. Koscelník hral od 46. min, E. Micovčák hral od 70. min - P. Hrošovský odohral celý duel a v 90.+1 min dal gól, E. Pačinda hral od 55. min, M. Bakoš a M. Kozáčik sedeli na lavičke náhradníkov/

Baník Ostrava - Slavia Praha 0:0

/V. Budinský sedel na lavičke náhradníkov - M. Stoch hral do 90.+1 min/

Sparta Praha - FK Baumit Jablonec 2:0 (1:0)

Góly: 12. ŠTETINA, 57. Zahustel, ČK: 40. Hovorka (Jablonec)

/L. Štetina odohral celý zápas a v 12. min dal gól - J. Považanec odohral celý duel, A. Fábry sedel na lavičke náhradníkov/