Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Hokej

UKRADLI JÁGROV: V Kalifornii odcudzili figúrky s podobizňou Čecha

Na archívnej snímke český hokejista Jaromír Jágr. Foto: TASR Michal Runák

Klub plánoval figúrky rozdať fanúšikom, teraz musí tento plán odložiť.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Pittsburgh 14. marca (TASR) - Zámorský hokejový klub Pittsburgh Pneguins prišiel o figúrky s podobizňou Jaromíra Jágra. Neznámy páchateľ ukradol zásielku s týmito zberateľskými predmetmi v Kalifornii, na jej ceste do Pensylvánie. Klub plánoval figúrky rozdať fanúšikom, teraz musí tento plán odložiť. Informovala o tom agentúra AP.

Jágrovi sa dostalo pocty vyvesenia jeho dresu s číslom 68 pod strechu pittsburskej PPG Paints Arény v noci na 19. februára. Ocenenie zo strany klubu, kde pôsobil 11 rokov a získal dva Stanley Cupy, malo pokračovať vo štvrtok. Fanúšikovia "tučniakov", ktorí budú prítomní v noci na piatok na zápase proti San Jose, počítali s "bobble heads" figúrkami s podobizňou Jágra. Namiesto toho dostanú len voucher, s ktorým si môžu vyzdvihnúť zberateľský predmet neskôr.

"Je to nepríjemné najmä voči Jaromírovi, ktorý bude na zápase prítomný ako náš hosť. Tešíme sa na vyriešenie prípadu krádeže a doručenie postavičiek k našim fanúšikom," povedal Kevin Acklin, obchodný riaditeľ klubu, v oficiálnom vyhlásení.

Jágr chcel niekoľko figúrok venovať priateľom. "Dozvedel som sa to už včera, keď mi to povedal prezident klubu. Najskôr som sa ho spýtal, či by som zopár tých figúrok mohol získať pre kamarátov. To som ešte nič netušil. No a pri tom mi oznámil, čo sa stalo. Bolo vidieť, že je z toho veľmi smutný," citoval portál isport.cz reakciu Jágra. "Klub to hneď začal riešiť, vraj lupiči chceli výkupné. Aj keby sa polícii podarilo figúrky vypátrať, aj tak ich nestihnú na zápas dopraviť.