Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Import

Trebišov chystá výstavbu cyklotrasy do Zemplínskeho Hradišťa

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Práce budú zahŕňať rekonštrukciu existujúceho asfaltového chodníka po oboch stranách Trnávky v rozpätí od Sadovského mosta po Paričovský most, súčasťou bude aj cyklistické odpočívadlo.

Trebišov 10. mája (TASR) - Mesto Trebišov pripravuje vybudovanie cyklotrasy popri potoku Trnávka do obce Zemplínske Hradište. Na dodávateľa vyhlásilo verejné obstarávanie s predpokladanou hodnotou 1,6 milióna eur. Projekt bude financovaný z plánu obnovy a odolnosti.

Práce budú zahŕňať rekonštrukciu existujúceho asfaltového chodníka po oboch stranách Trnávky v rozpätí od Sadovského mosta po Paričovský most, súčasťou bude aj cyklistické odpočívadlo. Projekt ďalej rieši rekonštrukciu existujúcich lávok cez Trnávku a kanál Drieňovec v severnej časti pri Sadovskom moste. Nová asfaltová cyklotrasa bude viesť po pravobrežnej korune hrádze Trnávky až do Zemplínskeho Hradišťa. Celková dĺžka predstavuje 3,4 kilometra obojsmerných a 5,3 kilometra jednosmerných cyklistických trás.

Ide o prvú etapu trebišovskej cyklotrasy, ktorá podľa plánov ďalej povedie zo Zemplínskeho Hradišťa k Ondave a popri nej, a cez Bučov les naspäť do mesta vytvorí veľký okruh. Na prvú etapu mestu schválili projekt v rámci plánu obnovy s celkovou výškou príspevku takmer dva milióny eur.