Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Import

Trump prisľúbil zrušiť environmentálne opatrenia Bidena

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Exprezident Trump, ktorý sa pripravuje na súboj s Bidenom v novembrových voľbách, sľúbil, že zruší veľkú časť opatrení demokratického prezidenta zameraných na boj proti zmene klímy.

Washington 9. mája (TASR) - Republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump na stretnutí s vysokými manažérmi amerických ropných firiem prisľúbil zrušiť desiatky environmentálnych predpisov a opatrení administratívy súčasného prezidenta Joea Bidena. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters, ktorá sa odvolala na denník Washington Post.

Denník s odvolaním sa na nemenované zdroje oboznámené so stretnutím, ktoré sa konalo minulý mesiac na Floride, uviedol, že Trump okrem iného sľúbil zrušiť emisné pravidlá prezidenta Joea Bidena zamerané na podporu elektrických vozidiel a zrušiť jeho rozhodnutie o obmedzení vývozu skvapalneného zemného plynu (LNG).

Medzi pozvanými hosťami boli podľa zdrojov generálni riaditelia spoločností Venture Global a Cheniere Energy, ako aj zástupcovia spoločností Chevron, Continental Resources, Exxon a Occidental Petroleum. Exprezident Trump, ktorý sa pripravuje na súboj s Bidenom v novembrových voľbách, sľúbil, že zruší veľkú časť opatrení demokratického prezidenta zameraných na boj proti zmene klímy.

Na stretnutí v Trumpovom súkromnom klube republikánsky uchádzač o prezidentský úrad tiež povedal, že v prípade znovuzvolenia rozšíri vydávanie povolení na ťažbu ropy v Mexickom zálive a zruší obmedzenia ťažby na Aljaške, informoval Washington Post.