Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Import

Trump:Biden stojí na strane Hamasu, keď zastaví dodávky zbraní Izraelu

Ilustračné foto Foto: TASR/Vladimír Benko

Biden v stredu upozornil, že USA dodávky pozastavia v prípade, ak bude Izrael napredovať so svojou pozemnou ofenzívou v meste Rafah na juhu Pásma Gazy.

Washington 9. mája (TASR) - Americký exprezident Donald Trump uviedol, že jeho nástupca v Bielom dome Joe Biden stojí na strane hnutia Hamas, keď pohrozil zastavením dodávok amerických zbraní Izraelu. TASR informuje podľa agentúry AFP.

Biden v stredu upozornil, že USA dodávky pozastavia v prípade, ak bude Izrael napredovať so svojou pozemnou ofenzívou v meste Rafah na juhu Pásma Gazy. Trump Bidenov postoj označil za hanebný.

"Podvodnícky Joe sa stavia na stranu týchto teroristov tak isto, ako stál na strane radikálneho davu, ktorý obsadzuje naše vysokoškolské kampusy," uviedol Trump na svojej sociálnej sieti Truth Social. Pripomínal protesty voči vojne v Pásme Gazy na mnohých univerzitách v USA.

Americký minister obrany Lloyd Austin v stredu potvrdil, že vláda USA pozastavila jednu dodávku bômb pre Izrael. Dôvodom sú obavy, že začne pozemnú ofenzívu v Rafahu v Pásme Gazy bez dostatočných opatrení na ochranu civilistov, čo je požiadavka Spojených štátov.