Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Import

Trumpov najmladší syn Barron bude delegátom na zjazde republikánov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Barron spolu s ďalšími členmi Trumpovej rodiny bude zastupovať americký štát Florida.

Washington 9. mája (TASR) - Najmladší syn amerického exprezidenta Donalda Trumpa, 18-ročný Barron Trump, bude jedným z delegátov Republikánskej strany na júlovom zjazde. Pôjde o debut tohto stredoškoláka na politickej scéne, píše TASR podľa agentúry AFP.

Barron spolu s ďalšími členmi Trumpovej rodiny bude zastupovať americký štát Florida. Republikáni na svojom zjazde 15. - 18. júla v Milwaukee v štáte Wisconsin potvrdia svojho prezidentského kandidáta do novembrových volieb. Mal by sa ním oficiálne stať Donald Trump, ktorý bude súperom súčasného prezidenta Joea Bidena z Demokratickej strany.

Delegátmi republikánov sú aj exprezidentovi synovia Donald Trump mladší a Eric Trump, ktorých mal s prvou manželkou Ivanou, aj jeho dcéra Tiffany Trumpová z druhého manželstva s herečkou Marlou Maplesovou.

Barronovou matkou je exprezidentova súčasná manželka Melania Trumpová, ktorá bola v rokoch 2017-2021 prvou dámou USA. Barron v tom čase žil v Bielom dome, pre zrakom verejnosti však bol chránený.

Barron má na budúci piatok 17. mája slávnostne ukončiť stredoškolské štúdium. Jeho otec Donald je v súčasnosti účastníkom súdneho procesu, kde je obžalovaný z podplácania. Súdne úrady mu však na 17. mája umožnia neúčasť na pojednávaní, aby sa mohol zúčastniť na synovej slávnosti.