Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Import

Útočník Kukuča posilnil Zvolen: Cítil som veľký záujem

Na snímke hokejista Andrej Kukuča (Slovensko) v zápase Rakúsko - Slovensko na hokejovom turnaji o Nemecký pohár 9. novembra 2023 v nemeckom Landshute. Foto: TASR/SZĽH - Andrej Galica

Dvadsaťštyriročný útočník Kukuča pôsobil v uplynulých dvoch sezónach v Poprade. V drese "kamzíkov" odohral 108 zápasov so ziskom 48 bodov.

Zvolen 10. mája (TASR) - Slovenský hokejista Andrej Kukuča sa stal novou posilou tímu HKM Zvolen. Klub o tom informoval na svojej oficiálnej stránke.

Dvadsaťštyriročný útočník Kukuča pôsobil v uplynulých dvoch sezónach v Poprade. V drese "kamzíkov" odohral 108 zápasov so ziskom 48 bodov. Darilo sa mu ale hlavne v uplynulom ročníku, zaradil sa k lídrom tímu a dosiahol na 20-gólovú métu. Viac presný zásahov strelil za Poprad iba najlepší strelec ligy v základnej časti Ryan Dmowski (30). Okrem toho je aj veľmi skúsený hráč – v najvyššej slovenskej súťaži má už na konte viac ako 200 duelov, dve sezóny pôsobil v kanadskej juniorskej lige, kde si pripísal priemer takmer bod na zápas. Skúsenosti zbieral aj na juniorských majstrovstvách sveta a v minulej sezóne si pripísal aj prvé štarty v slovenskej reprezentácii (9 stretnutí).

"Po sezóne mi skončila zmluva v Poprade a premýšľal som, čo ďalej. Zo strany Zvolena som cítil veľký záujem a rozhodlo aj to, že sú tu opäť vysoké ambície. V reprezentácii som sa stretol aj s Marekom Heclom a Matejom Kašlíkom a od oboch som mal len pozitívne referencie na klub," povedal Kukuča. Zvolen bude pre neho štvrtým extraligovým pôsobiskom po Trenčíne, Michalovciach a Poprade.