Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Import

Záhorská galéria v Senici pripravila edukačný program pre školákov

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Program je určený žiakom základných škôl a študentom stredných škôl nielen v meste Senica, ale celého regiónu Záhorie, uviedla PR galérie Zuzana Dohnalová.

Senica 10. mája (TASR) - Novým edukačným projektom Záhorskej galérie Jána Mudrocha (ZGJM) v Senici je výstava vybraných umeleckých diel pod názvom Po stopách umenia s Jánom Mudrochom I. Pozostáva zo sedemnástich umeleckých diel slovenských maliarov, informovala o tom PR galérie Zuzana Dohnalová.

"Program je určený žiakom základných škôl a študentom stredných škôl nielen v meste Senica, ale celého regiónu Záhorie," uviedla. Zámerom projektu je rozvíjanie vedomostí mladých ľudí, formálne i neformálne vzdelávanie v oblasti súčasného i staršieho výtvarného umenia, spoznávanie umeleckých osobností a konkrétnych umeleckých diel prostredníctvom zbierok senickej galérie. ZGJM chce takto sprostredkovať priamy kontakt s výtvarným umením, podporovať rozvoj kreatívneho myslenia či individuálnych umeleckých záujmov.

"Výstava prezentuje významné osobnosti výtvarného umenia z prelomu 19. a 20. storočia až do prvej polovice 20. storočia. Prezentované sú diela autorov, ktorí boli spätí s regiónom Záhorie pôvodom alebo svojou umeleckou tvorbou, ako sú Janko Alexy, Štefan Bednár, Martin Benka, Mikuláš Galanda, Július Koreszka, Gustáv Mallý, Karol Molnár, Ján Mudroch, Michal Tillner či Ján Želibský. Vystavujeme tiež sochárske diela - hlavu Záhoráka od Františka Draškoviča a ženskú figúru s názvom Opretá od autora Jozefa Kostku," opísala Dohnalová. Z verejných zdrojov podporil projekt Fond na podporu umenia.