Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Knihy

Knihu fotografa F. Kuliseva o krásach Slovenska pokrstil herec Dušek

Netradičné pohľady na Slovensko z rôznych uhlov a výšok ponúka nová kniha s názvom Moje Slovensko od fotografa a cestovateľa Filipa Kuliseva. V pondelok (4. 9.) večer ju v Bratislave pokrstil český herec Jaroslav Dušek. Foto: Osobný archív F. Kuliseva

Kniha Moje Slovensko zároveň vychádza aj v anglickej verzii My Slovakia a v limitovanej verzii v exkluzívnej kazete s vloženou fotografiou a filmom o Slovensku.

Bratislava 5. septembra (TASR) - Netradičné pohľady na Slovensko z rôznych uhlov a výšok ponúka nová kniha s názvom Moje Slovensko od fotografa a cestovateľa Filipa Kuliseva. V pondelok (4. 9.) večer ju v Bratislave pokrstil český herec Jaroslav Dušek.

"Dron mi pomohol nájsť také pohľady a zákutia, o ktorých som stojac na pevnej zemi ani netušil. Na Slovensku nachádzam rovnako krásne, no menej známe miesta ako inde na svete. Farebné more ďateliny purpurovej pri Lipovej v ničom nezaostáva za krásami levanduľových polí v Provensalsku. Roháče a Kriváň sa na hladine pokojnej Liptovskej Mary odrážajú rovnako neopakovateľne ako Mt. Denali vo vodách Aljašských jazier," uviedol Kulisev.

Knihu mu pokrstil herec a cestovateľ Dušek, s ktorým sa pred rokmi stretli prvýkrát na Aljaške. Krstilo sa Šraneckým pieskom zo "slovenskej púšte" na Záhorí. Slávnostný krst s viac ako 400 hosťami zo spoločenskej a kultúrnej scény moderoval Peter Sklár.

Kniha Moje Slovensko zároveň vychádza aj v anglickej verzii My Slovakia a v limitovanej verzii v exkluzívnej kazete s vloženou fotografiou a filmom o Slovensku.

Fotograf a cestovateľ Filip Kulisev patrí k svetovej špičke v oblasti fotografovania prírody a krajiny. Počas dvoch desaťročí tvorby absolvoval viac ako 200 individuálnych výstav na Slovensku a v zahraničí. Získal viacero prestížnych medzinárodných cien. Je autorom dvanástich kníh, ktoré približujú krásu a unikátnosť prírody. Svojou tvorbou chce podporiť ochranu biodiverzity a prírodného bohatstva pre ďalšie generácie.