Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Košický kraj

Od júla spustili v Rožňave projekt občianskej poriadkovej služby

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Jej členovia sú koordinovaní zo strany MsP v súčinnosti s odborom sociálnych vecí a bytovej politiky Mestského úradu Rožňava.

Rožňava 12. júla (TASR) – Projekt Miestna občianska poriadková služba (MOPS) funguje od začiatku júla aj v meste Rožňava. Na piatkovom zasadnutí mestského zastupiteľstva o jeho spustení informoval náčelník rožňavskej mestskej polície (MsP) Róbert Hanuštiak s tým, že v meste budú nasledujúce dva roky pôsobiť dvaja členovia MOPS.

„Hliadka bude prioritne zameraná na potláčanie protispoločenskej a protiprávnej činnosti v prostredí marginalizovaných rómskych komunít. Bude pomáhať pri ochrane maloletých a mladistvých osôb a pôsobiť pri ochrane životného prostredia pred znečisťovaním, ako aj pri ďalších činnostiach,“ načrtol náčelník.

Dodal, že členovia hliadky sú koordinovaní zo strany MsP v súčinnosti s odborom sociálnych vecí a bytovej politiky Mestského úradu Rožňava. „Hliadka nemá žiadne možnosti sankcionovať. Je čiste zameraná na informovanie oprávnených orgánov, ktoré potom môžu zasiahnuť,“ podotkol Hanuštiak.