Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Oscarový Titanic sa vracia na plátna kín v 3D

James Cameron pred filmovým plagátom Foto: TASR/AP

Prevedenie Titanicu do tretieho rozmeru trvalo viac než rok a sám James Cameron na to osobne dozeral.

Bratislava 1. apríl (TASR) - Oscarový Titanic režiséra Jamesa Camerona sa vracia na plátna kín v 3D. Romantický príbeh chudobného Jacka (Leonardo DiCaprio) a bohatej Rose (Kate Winslet) na obrovskej a luxusnej lodi, o ktorej ľudia s pýchou hovorili, že je nepotopiteľná, príde opäť do slovenských kín v 3D verzii. TASR o tom informovala Zuzana Szabóová z distribučnej spoločnosti Bontonfilm.

V tomto roku uplynie sto rokov odvtedy, ako z prístavu Southampton 10. apríla 1912 vyplával legendárny "nepotopiteľný" Titanic. Pri tejto príležitosti sa režisér a scenárista James Cameron rozhodol opäť uviesť do kín svoj veľkofilm, ale tentoraz v novom kabáte. Jeho Titanic získal v roku 1997 celkove 11 Oscarov, vrátane toho za najlepší film. Teraz majú diváci príležitosť prežiť plavbu "lode snov" i drámu, ktorá sa odohrala na palube pri jej potápaní, v 3D.

Prevedenie Titanicu do tretieho rozmeru trvalo viac než rok a sám James Cameron, známy perfekcionista, na to osobne políčko po políčku dozeral. "Konverzia do 3D je taká dokonalá, že divák v rade scén iba ťažko uverí, že film nebol už pôvodne nakrútený v treťom rozmere, čo rozhodne sľubuje neobyčajný divácky zážitok," dodala Szabóová.

Titanic v 3D uvidia diváci v slovenských kinách od 5. apríla.