Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

V Istropolise dnes vystúpi slávny veľký blondín Pierre Richard

Poste restante sa dnes večer v bratislavskom Istropolise predstaví známy francúzsky komik Pierre Richard. Inscenácia odkrýva úplnú pravdu o svetoznámom veľkom blondínovi.

Bratislava 2. apríla (TASR) – S autobiografickou komédiou Pierrovi Richardovi. Poste restante sa dnes večer v bratislavskom Istropolise predstaví známy francúzsky komik Pierre Richard. Inscenácia odkrýva úplnú pravdu o svetoznámom veľkom blondínovi, ktorého hlava už síce dosť zošedivela, ale jeho duša je rovnako mladá ako kedysi. Režisérom komédie je Christophe Duthuron, partnerom Pierra Richarda na javisku je jeho syn Christophe Defays. Predstavenie je vo francúzštine so slovenskými a ruskými titulkami.

Dostáva stovky listov zo všetkých kútov sveta. Píšu mu najrozličnejší ľudia - fanúšikovia, študenti, predstavitelia politických strán, začínajúci divadelní režiséri, samovrahovia, jasnovidci, astrológovia aj dievčatá s odvážnymi fotografiami. Odpovede blondína na všetky tieto listy vytvárajú pravdivý, bezprostredný a humorný autoportrét skutočnej hviezdy, ochutený smiešnymi príhodami i príbehmi o stretnutiach so slávnymi ľuďmi. Pierre Richard nie je len talentovaný komik, ktorý s iróniou hovorí o festivale v Cannes, veľkosvetských večierkoch a šále Charlesa Aznavoura, ale aj múdry pán, ktorý prežil dlhý naplnený život a uvažuje o najrozličnejších významných veciach, týkajúcich sa nielen jeho samého, ale aj každého z nás.

Francúzsky herec, komik a režisér Pierre Richard (*16.8.1934, Valenciennes) začínal svoju úspešnú dráhu v divadle, neskôr vystupoval v parížskych kabaretoch. Účinkoval v päťdesiatich filmoch, viaceré z nich sú známe aj u nás, medzi nimi Veľký blondín s čiernou topánkou (1972), Horčica mi stúpa do nosa (1974), Návrat veľkého blondína (1974), Hračka (1976) či Som nesmelý, ale liečim sa (1978). V roku 2006 dostal filmového Cézara ako ocenenie za celoživotnú prácu. Pôvodný termín inscenácie, plánovaný na 25. februára, sa posunul kvôli ochoreniu umelca. Po Bratislave uvidia Pierra Richarda aj diváci v Prahe a Brne.