Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Kultúra

V nedeľu vypukne v Bratislave veľkolepý koncert Jeana-Michela Jarra

Foto: Starmus

V nedeľu vypukne v Bratislave veľkolepý koncert Jeana-Michela Jarra s hosťom Brianom Mayom, v meste budú aj dopravné obmedzenia.

Bratislava 10. mája (OTS) - Už túto nedeľu sa v areáli výstaviska Incheba uskutoční open air koncert Jeana-Michela Jarra, na ktorom sa ako hosť predstaví Brian May, gitarista skupiny Queen. Hudobne aj vizuálne podmanivé vystúpenie francúzskej legendy elektronickej hudby bude otváracím koncertom festivalu Starmus, ktorý na Slovensko prináša spoločnosť ESET. Úvodnú veľkolepú šou si diváci môžu vychutnať zadarmo. S koncertom súvisia aj obmedzenia v doprave, dočasne bude uzatvorený Most SNP a Viedenská cesta.

Koncert „Most z budúcnosti“ sa uskutoční v areáli výstaviska Incheba a bude zadarmo prístupný verejnosti. Držitelia vstupeniek na vedecko-hudobný festival STARMUS budú mať vyhradenú vlastnú časť v hľadisku. Brány areálu sa otvoria o 18:00 a začiatok predstavenia je naplánovaný na 20:45, pričom koncert sa skončí tesne pred jedenástou hodinou večer.



Kapacita areálu koncertu, v ktorom budú stánky s nápojmi aj sociálne zariadenia, je z bezpečnostných a logistických dôvodov obmedzená na 30-tisíc návštevníkov. Pre zaistenie si svojho miesta v hľadisku preto organizátori odporúčajú prísť na miesto konania podujatia v dostatočnom predstihu. Diváci si môžu šou vychutnať aj cez televízne obrazovky na Dvojke a vďaka streamu aj na Hlavnom námestí v Bratislave.



V okolí areálu Incheby budú rozmiestnené navigačné tabule a displeje a prípadné usmernenia poskytnú návštevníkom aj označení pracovníci usporiadateľskej služby. Koncert sa bude konať aj za nepriaznivého počasia, pokiaľ meteorologické podmienky objektívne neohrozia priebeh podujatia a zdravie návštevníkov. V prípade dažďa odporúčajú organizátori vziať si pršiplášte, nakoľko vstup s dáždnikom bude z bezpečnostných dôvodov zakázaný.



Obmedzenia v doprave
V súvislosti s koncertom budú v okolí areálu Incheby pred a počas koncertu zavedené dopravné obmedzenia. V sobotu 11. mája dôjde k uzávere Mosta SNP v čase medzi 20:30 – 23:30 a k uzávere Viedenskej cesty a cyklochodníka popri Inchebe v čase medzi 20:45 – 23:00. V nedeľu 12. mája bude uzávera Mosta SNP v čase medzi 20:00 – 23:00 a uzávera Viedenskej cesty a cyklochodníka popri Inchebe medzi 20:45 – 23:00. Počas obmedzenia bude pre chodcov prístupná lávka na východnej strane Mosta SNP, lávka na západnej strane s výhľadom na miesto podujatia, bude z bezpečnostných dôvodov uzavretá.



Vzhľadom na dopravné obmedzenia odporúča organizátor návštevníkom dostaviť sa na podujatie pešou chôdzou, mestskou hromadnou dopravou alebo taxi službou. V spolupráci s Dopravným podnikom Bratislava bude zabezpečené posilnenie spojov mestskej hromadnej dopravy do okolia koncertu. Organizátori tiež upozorňujú, že na Einsteinovej ulici pri Inchebe bude zákaz zastavenia. V prípade príchodu autom je potrebné využitie parkovacích plôch v širšom okolí miesta konania podujatia.



Počas podujatia platí pre všetkých návštevníkov prísny zákaz fotografovania a filmovania profesionálnou technikou. Taktiež nie je dovolené vziať si so sebou batožinu väčšiu ako rozmer A4, alkohol či sklenené fľaše. Koncert Jeana-Michela Jarra „Most z budúcnosti“ bude vysielaný naživo prostredníctvom RTVS a bude zaznamenávaný aj za účelom výroby dokumentárneho filmu či videí na sociálne siete. Návštevníci preto svojim príchodom súhlasia s nahrávaním audiovizuálnych záznamov.


Viac praktických informácií nájdete na stránke agentúry Vivien, ktorá je organizátorom koncertu.