Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Magazín

Česko-slovenský duet k filmu o Gumpovi otvára tému psích adopcií

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Vo videoklipe pesničky k voľnému pokračovaniu filmového príbehu psieho tuláka Gumpa - Gump: Sme dvojka sa objavia známe tváre so svojimi psíkmi.

Bratislava 1. marca (TASR) - Tému psích adopcií otvára česko-slovenský duet Nech pochopíš, ktorý spojil Zuzanu Smatanovú, Eduarda Rovenského a kapelu Highland. Vo videoklipe pesničky k voľnému pokračovaniu filmového príbehu psieho tuláka Gumpa - Gump: Sme dvojka sa objavia známe tváre so svojimi psíkmi.

Distribučná spoločnosť Continental film tak potvrdzuje, že aj snímka Gump: Sme dvojka má svoju vlastnú pesničku. Postaral sa o ňu Eduard Rovenský s kapelou Highland, ktorí do nej ako hosťa pozvali Zuzanu Smatanovú. Pesnička Nech pochopíš sa do slovenských rádií dostáva v piatok. Sprevádza ju videoklip, v ktorom účinkuje niekoľko známych osobností so svojimi psíkmi, ale aj so psíkom z útulku. Práve adopcia psích sirôt je hlavným motívom pesničky.

Smatanovú, ktorá má za sebou viacero titulných piesní k filmom, pozvanie do spolupráce s českým raperom Rovenským potešilo. Na pesničke začali pracovať pred dvomi rokmi. "Keďže som absolútny milovník zvierat a špeciálne psov, bola pre mňa téma filmu a samotnej pesničky jasným dôvodom povedať ´áno´. Napísala som si text aj melódiu svojho partu a celé sa to krásne spojilo s tým Edovým. Navyše, vo videoklipe si mohol zahrať aj môj vlastný pes Guru. Verím, že pesnička aj klip pomôžu myšlienke adoptovania psíkov z útulkov," hovorí Smatanová, ktorá aktuálne trávi čas zotavovaním sa po plánovanej operácii bedrového kĺbu.

Vo videoklipe si okrem jej psa zahrali aj ďalšie "celebritné" psie duše so svojimi majiteľmi, ale tiež psík, ktorý na svoj domov zatiaľ čaká v útulku Slobody zvierat. Maxík, kríženec teriéra Jacka Russela pózoval spolu s moderátorkou Adelou Vinczeovou. Klip, v ktorom sa so svojimi psími láskami objavia aj moderátor Andrej Bičan, herečka Zuzana Vačková a raper Majself, nakrúcali v štúdiu v Považskej Teplej, ďalej v prostredí, kde psíkovia so svojimi majiteľmi žijú. "Doplnený bol o zábery z filmu Gump: Sme dvojka. Ten príde do slovenských a českých kín 28. marca," avizuje distribučná spoločnosť. V hlavných úlohách sa okrem Gumpa a ďalších zvierat objavia aj Richard Krajčo, Bolek Polívka, Vica Kerekes, Štěpán Kozub, Pepa Vojtek či Karel Roden.





Pieseň Nech pochopíš: