Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Harry a Meghan zažalovali bulvár za zverejnenie súkromného listu

Britský princ Harry (vľavo) a jeho manželka Meghan. Foto: TASR/AP

Princ Harry ohlásil podanie žaloby v emotívnom vyhlásení, ktoré zverejnil v utorok večer.

Londýn 2. októbra (TASR) - Britský princ Harry a jeho manželka Meghan zažalovali bulvárne noviny Mail on Sunday za nelegálne zverejnenie súkromného listu, ktorý Meghan napísala svojmu otcovi. Informovala o tom v stredu agentúra DPA.

Princ Harry ohlásil podanie žaloby v emotívnom vyhlásení, ktoré zverejnil v utorok večer. Písal v ňom o tom, že bulvár prenasleduje vojvodkyňu Meghan podobným spôsobom ako jeho matku Dianu, ktorá tragicky zahynula v roku 1997. O život prišla pri autonehode v Paríži, keď sa snažila uniknúť pred novinármi.

"Najviac sa bojím toho, že sa zopakujú dejiny. Stratil som svoju matku a teraz vidím, ako sa obeťou rovnakých mocných síl stáva aj moja manželka," napísal Harry.

Posťažoval si, že sú spolu s Meghan dlhodobo vystavení lživej a "bezcitnej kampani" a "neustálej propagande", ktorú šíri časť britských bulvárnych médií.

Táto kampaň sa podľa princa zintenzívnila v priebehu posledného roka, keď bola Meghan tehotná a keď v máji 2019 porodila syna Archieho Harrisona.

Podľa Meghan a Harryho publikoval nedeľník Mail on Sunday predmetný osobný list nezákonne a spôsobom, ktorý bol "zámerne deštruktívny". Okrem samotných novín podali žalobu aj na ich materskú spoločnosť Associated Newspapers.

Noviny sa podľa nich dopustili zneužitia osobných informácií a porušili autorské práva a britský zákon o ochrane údajov. O aký konkrétny list ide, princ neuviedol.