Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Magazín

Smršť predstavia tvorcovia a herci na predpremiérach po celej SR

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Mysteriózny thriller si diváci budú môcť pozrieť ešte pred jeho oficiálnym uvedením do kín, ktoré je naplánované na 4. apríla.

Bratislava 27. februára (TASR) - Nový film režiséra Petra Bebjaka Smršť, nakrútený podľa knižného námetu Jozefa Kariku, uvedú tvorcovia a herci na predpremiérach po celom Slovensku. Mysteriózny thriller si diváci budú môcť pozrieť ešte pred jeho oficiálnym uvedením do kín, ktoré je naplánované na 4. apríla. TASR o tom informovala Lucia Muráriková, PR manažérka distribučnej spoločnosti Bontonfilm.

Spresňuje, že v 11 slovenských mestách sa diváci budú môcť stretnúť s režisérom Petrom Bebjakom, hercami Tomášom Maštalírom, Michalom Režným, producentom Rasťom Šestákom. "Ako špeciálni hostia sa k nim na niektorých predpremiérach pripoja aj autor knižného námetu Jozef Karika, hlavná predstaviteľka Anna Geislerová, scenárista Peter Balko alebo Eva Máziková, ktorá sa vo filme objaví v úlohe barovej speváčky," avizuje distribučná spoločnosť.

Príbeh inšpirovaný Karikovým bestsellerom môže byť podľa režiséra Bebjaka zaujímavý pre čitateľov i pre tých, ktorí knihu nečítali. "Reálny základ rozprávania dodáva knihám Jozefa Kariku pocit autentična, skutočného sveta, do ktorého sa dostáva niečo nevysvetliteľné, niečo mystické," hovorí Bebjak s tým, že spolu so scenáristom Petrom Balkom film obohatili o linku manželského páru. "Je na liečení v kúpeľoch a chce spolu tráviť čas plný procedúr a pokoja. Ale presne, ako to vždy býva v mysterióznych trileroch, nič z toho sa im nesplní," naznačuje režisér.

Predpremiérové turné otvoria 18. marca v Bratislave, filmovú Smršť si v predstihu budú môcť pozrieť diváci v Nitre a Trnave (24. 3.), vo Zvolene, Banskej Bystrici a Kúpeľoch Sliač (25. 3.), v Ružomberku a Liptovskom Mikuláši (26. 3.), ďalej v Poprade, Košiciach a Prešove (27. 3.). Okrem týchto špeciálnych projekcií za účasti hercov a tvorcov sa predpremiéry majú uskutočniť aj v ďalších slovenských mestách.