Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia

Bayern si v semifinále proti Realu verí, Kane túži po prvej trofeji

Na archívnej snímke Harry Kane z Bayernu. Foto: TASR/AP

V tejto sezóne musel Bayern prepustiť bundesligový trón Bayeru Leverkusen, hlavným cieľom je tak postup do finále Ligy majstrov vo Wembley.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 29. apríla (TASR) - Futbalisti Bayernu Mníchov si po neúspešnej obhajobe titulu v najvyššej nemeckej súťaži chcú napraviť chuť postupom do finále Ligy majstrov. V úvodnom semifinále privítajú v utorok o 21.00 h Real Madrid a rekordnému 14-násobnému držiteľovi najcennejšej európskej trofeje majú čo odplácať.

S Realom totiž vypadli v semifinále LM v rokoch 2014 a 2018 i vo štvrťfinále v apríli 2017. "Biely balet" vo všetkých troch prípadoch dokráčal až k celkovému triumfu. Pred siedmimi rokmi viedol Bayern súčasný kouč Realu Carlo Ancelotti. Bavorov vtedy v odvete na Santiago Bernabeu "zostrelil" hetrikom Cristiano Ronaldo. V septembri vedenie mníchovského klubu po 15 mesiacoch talianskeho kouča odvolalo z funkcie.

V tejto sezóne musel Bayern prepustiť bundesligový trón Bayeru Leverkusen, hlavným cieľom je tak postup do finále Ligy majstrov vo Wembley. Tréner Thomas Tuchel sa proti Realu bude v útoku spoliehať najmä na Harryho Kanea, ktorý v tomto ročníku vsietil už 42 gólov vo všetkých súťažiach. Počas uplynulého víkendu rozhodol dvoma presnými zásahmi o víťazstve 2:1 nad Eintrachtom Frankfurt.

"Bayern zažil v tejto sezóne ťažké chvíle, no práve v jej závere má asi najlepšiu formu. V ofenzíve má veľkú zbraň v osobe Kanea, ktorý je rozdielový hráč a dokáže strieľať dôležité góly. Bude to vyrovnané, v oboch zápasoch očakávam tvrdý boj,"
uviedol Ancelotti, ktorého terajší tím má po víťazstve 1:0 na pôde Realu Sociedad San Sebastian na dosah španielsky titul.

Kane túži po zisku prvej veľkej trofeje v kariére. "Real vo štvrťfinále potvrdil svoju silu, keď vyradil obhajcu Manchester City, no aj my máme v Lige majstrov tie najvyššie ambície. Dúfam, že som si nejaké góly nechal aj na zápasy s Realom. Cítim sa vo forme a verím, že dokážem pomôcť tímu k splneniu cieľa. Už sa teším na atmosféru v Alianz aréne, vo štvrťfinálovej odvete proti Arsenalu Londýn bola fantastická," zdôraznil kapitán anglickej reprezentácie.

K najväčším oporám Realu patrí Kaneov spoluhráč z národného tímu Jude Bellingham, ktorý rozhodol o víťazstvách Madridčanov v oboch ligových dueloch proti Barcelone. "Jude skvele zapadol do herného systému Realu a má vynikajúcu sezónu. Dúfam však, že v semifinálových dueloch LM proti nám sa strelecky odmlčí. Pred utorňajším úvodným súbojom neboli medzi nami žiadne doťahovačky, sme profesionáli. Po skončení duelu však určite spolu prehodíme zopár viet," dodal Kane.

Brániť elitného kanoniera by mal stopér Antonio Rüdiger, ktorý proti Manchestru City dokázal ustrážiť Erlinga Haalanda. Výprava Realu odcestovala do Mníchova v kompletnom zložení aj s belgickým brankárom Thibautom Courtoisom a zraneným rakúskym obrancom Davidom Alabom. "Zdravotný stav Thibauta sa po operácii zlepšuje a v závere La Ligy by som mu chcel dať príležitosť," povedal Ancelotti na adresu Courtoisa, ktorého v tejto sezóne veľmi dobre zastúpil Ukrajinec Andrij Lunin.



úvodný semifinálový zápas Ligy majstrov, UTOROK 30. apríla, 21.00 h:



Bayern Mníchov - Real Madrid /rozhoduje: Clement Turpin (Fr.)/