Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia

Izrael uviedol, že podniká ofenzívnu akciu v južnom Libanone

Na archívnej snímke izraelskí vojaci. Foto: TASR/AP

Izraelská armáda v inom oznámení uviedla, že zasiahla 40 cieľov Hizballáhu v južnom Libanone.

Jeruzalem 24. apríla (TASR) - Izraelské sily uskutočňujú "ofenzívnu akciu" v celom južnom Libanone. V stredu to oznámil izraelský minister obrany Joav Galant bez toho, aby špecifikoval, či pozemné sily prekročili hranice. TASR informuje na základe správy tlačovej agentúry AFP.

"Na hranicu je vyslaných mnoho vojakov a armádne sily podnikajú ofenzívnu akciu po celom južnom Libanone," uviedol Galant v oznámení. Tiež v ňom dodal, že počas mesiacov násilia "bola eliminovaná polovica veliteľov militantného hnutia Hizballáh v južnom Libanone".

"Ďalšia polovica sa skrýva a opúšťa pole izraelských operácií," dodal Galant bez uvedenia konkrétneho počtu. Hizballáh je libanonské hnutie spolupracujúce s palestínskym militantným hnutím Hamas či s Iránom.

Izraelská armáda v inom oznámení uviedla, že zasiahla 40 cieľov Hizballáhu v južnom Libanone. Izraelské stíhačky a delostrelectvo podľa armády nedávno zasiahli približne 40 teroristických cieľov Hizballáhu" v dedine Ajtá aš-Šab na juhu Libanonu, vrátane skladovacích zariadení a zbraní.

Armáda spresnila, že Hizballáh "zriadil v oblasti desiatky teroristických zariadení a prvkov infraštruktúry", aby mohol útočiť na Izrael.