Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia

Prihlášky na Londýnsky maratón 2025 prekonali svetový rekord

Na archívnej snímke z 21. apríla 2024 bezči prechádzajú cez Tower Bridge, zdvíhací most nad riekou Temža počas Londýnskeho maratónu v britskej metropole Londýn. Foto: TASR/AP

Londýn 29. apríla (TASR) - Počet prihlášok na budúcoročný Londýnsky maratón prekonal svetový rekord. Organizátori podujatia uviedli, že na prestížny beh sa prihlásilo viac ako 840. 000 ľudí.

Londýn 29. apríla (TASR) - Počet prihlášok na budúcoročný Londýnsky maratón prekonal svetový rekord. Organizátori podujatia uviedli, že na prestížny beh sa prihlásilo viac ako 840.000 ľudí. Záujem vyjadrilo aj 167.687 osôb s trvalým pobytom mimo Spojeného kráľovstva.

Londýnsky maratón prekonal svoj rekord z minuloročného prihlasovania (578.000). "Deň maratónu je vždy výnimočný a inšpiratívny deň. Jedinečná spolupatričnosť podujatia a úžasná podpora zo strany obrovského množstva ľudí, ukazuje Londýn v jeho najlepšej forme," uviedol riaditeľ podujatia Hugh Brasher. Na Londýnskom maratóne 2024 videli diváci 44 rekordov, ktoré sa zapísali do Guinnessovej knihy a vyzbieralo sa 67 miliónov libier pre charitatívne organizácie. "Je to absolútne fenomenálna suma," dodal Brasher.