Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia

Lyže neodkladajte: V Lomnickom sedle napadlo 20 cm snehu

Na archívnej snímke lyžiari a skialpinisti v Lomnickom sedle. Foto: TASR - Adriána Hudecová

Lyžiari aj turisti majú vo Vysokých Tatrách k dispozícii lanovky z Tatranskej Lomnice na Skalnaté Pleso a v prevádzke bude aj visutá lanová dráha na Lomnický štít.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Vysoké Tatry 25. apríla (TASR) - Lyžiari majú pred sebou ďalší víkend, ktorý môžu stráviť na lyžiach. Ochladenie a sneženie z uplynulých dní zabezpečili stále dobré podmienky na jarnú lyžovačku. Hovorca prevádzkovateľa stredísk v Tatrách Marián Galajda informoval, že okrem Jasnej otvorí svoje brány počas nadchádzajúceho víkendu aj lyžiarske stredisko v Tatranskej Lomnici.

"Vo Vysokých Tatrách bude v prevádzke najvyššie položená zjazdovka v Lomnickom sedle, na ktorej sa nachádza ešte stále viac ako meter snehu. Aj tam v uplynulých dňoch vďaka ochladeniu pribudlo takmer 20 centimetrov nového snehu, ktorý pomôže ešte lepšie pripraviť zjazdovku na víkendovú prevádzku," uviedol Galajda.

Lyžiari aj turisti majú vo Vysokých Tatrách k dispozícii lanovky z Tatranskej Lomnice na Skalnaté Pleso a v prevádzke bude aj visutá lanová dráha na Lomnický štít. Peší návštevníci môžu využiť aj pozemnú dráhu zo Starého Smokovca na Hrebienok či lanovku zo Štrbského Plesa na Solisko.