Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia NHL

Hossa sa vyrovnal legendám Fiodorovovi a Richardovi

Marián Hossa, archívne foto Foto: TASR/AP

V historickom poradí kanadského bodovania sa Hossa dostal na 67. miesto.

New York 15. marca (TASR) - Marián Hossa sa ako prvý slovenský hokejista v tejto sezóne NHL dostal na hranicu 50 kanadských bodov. Útočník Chicaga Blackhawks prispel v nočnom zápase na ľade San Jose Sharks k víťazstvu 6:2 gólom a asistenciou a vylepšil svoju bilanciu v aktuálnom ročníku profiligy na 19 presných zásahov a 32 finálnych prihrávok. Hossa zaznamenal aj posun v historických rebríčkoch, v ktorých sa vyrovnal legendám NHL Henrimu Richardovi a Sergejovi Fiodorovovi.

V historickom poradí kanadského bodovania sa Hossa dostal na 67. miesto, keď sa vyrovnal členovi Siene slávy Henrimu Richardovi. Slovenský hokejista nazbieral v 1158 zápasoch 1046 bodov, rovnako ako legenda Montrealu Canadiens z 50. až 70. rokov. Hossa však potreboval na túto métu o 98 zápasov menej ako Richard. Najbližšie sa môže slovenský krídelník dotiahnuť na obrancu Denisa Potvina, ktorý získal 1052 bodov.

V počte strelených gólov sa Hossa dostal na číslo 483, čím sa vyrovnal bývalej ruskej superhviezde Sergejovi Fiodorovovi. Hossa je na 49. mieste a na dostrel má ďalšie legendy Darryla Sittlera (484) a Briana Bellowsa (485). K magickej hranici 500 gólov chýba 36-ročnému krídelníkovi ešte 17 presných zásahov, 503 ich má na konte Peter Bondra, ktorý je v historickom rebríčku na 40. priečke.