Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia NHL

Daňovci triumfovali, Sekera s Gáboríkom sú stále na hrane play off

Hráč Columbusu Slovák Marko Daňo a Nikita Nikitin z Edmontonu počas zápasu 18. marca 2015 Foto: TASR/AP

Columbus s Markom Daňom triumfoval v Edmontone, kde pôsobí Martin Marinčin, Los Angeles v zostave s Mariánom Gáboríkom a Andrejom Sekerom prehral na ľade Anaheimu.

New York 19. marca (TASR) - Päť slovenských hokejistov sa v noci na štvrtok predstavilo v zámorskej NHL, ani jeden z nich nebodoval. Chicago s Mariánom Hossom vyhralo na ľade New Yorku Rangers 1:0 gólom bývalého hráča "jazdcov" Brada Richardsa z tretej tretiny. Diváci v Madison Square Garden videli defenzívne ladené stretnutie, v ktorom vynikli obaja brankári. Hosťujúci Scott Darling zlikvidoval všetkých 25 striel hráčov Rangers a zaznamenal premiérový shutout v kariére.

"Veľmi ma teší, že čisté konto som dosiahol práve v tejto skvelej hale. Pre každého hráča je veľkým zážitkom hrať v Madison Square Garden, takže víťazstvo teší dvojnásobne viac," vyznal sa po zápase Darling. Dvadsaťšesťročný Američan podržal svoje mužstvo najmä v tretej tretine, v ktorej mal 10 zásahov. Jeho spoluhráč Marián Hossa strávil na ľade niečo viac ako 21 minút, štyri jeho strelecké pokusy zblokovali newyorskí obrancovia.

Columbus s Markom Daňom triumfoval v Edmontone, kde pôsobí Martin Marinčin, 4:3 po nájazdovom rozstrele. Duel sa niesol v znamení súboja domácej ofenzívy s brankárom "modrokabátnikov" Curtisom McElhinneym. Oilers sa prezentovali až 47 streleckými pokusmi, z ktorých tri skončili za jeho chrbtom. Úspešných 44 zásahov bolo pre 31-ročného Kanaďana najviac v kariére v jednom zápase. V rozstrele zlikvidoval aj nájazdy z hokejok Ryana Nugenta-Hopkinsa a Dereka Roya a mal najväčšiu zásluhu na zisku dvoch bodov. Po zápase to priznal aj jeho tréner Todd Richards. "Curtis predviedol výborný výkon a bol tým rozdielovým hráčom. Súper bol aktívnejší, rýchlejší a lepšie kombinoval. My sme boli unavení po náročnom cestovaní, ale na to sa vyhovárať nemôžeme. V každom prípade musíme hrať lepšie ako dnes," uviedol Richards. Daňo bol so štyrmi strelami najaktívnejším hráčom Columbusu, Marinčin odohral takmer 19 minút a mal jeden mínusový bod.

Los Angeles v zostave s Mariánom Gáboríkom a Andrejom Sekerom prehral na ľade Anaheimu 2:3 po predĺžení. Skóre kalifornského derby otvoril v 11. minúte hosťujúci Jeff Carter, ale na ďalšie góly si diváci museli počkať až do záverečnej tretiny. Domáci otočili priebeh duelu vo svoj prospech dvoma presnými zásahmi v priebehu siedmich minút, keď sa presadili Patrick Maroon a Jakob Silfverberg. "Králi" si však dokázali vynútiť predĺženie, keď v 56. minúte vyrovnal na 2:2 Justin Williams. Hrdinom nadstaveného času sa napokon stal Ryan Kesler. Domáci veterán využil priestor, ktorý vznikol po tom, ako sa pred brankárom Jonathanom Quickom zrazili Marián Gáborík s Drewom Doughtym. Kesler skóroval rýchlou strelou švihom a zaznamenal svoj jubilejný 200. gól v profilige. "Po kolízii dvoch hráčov súpera sa mi otvoril priestor a mal som tak dostatok času zamieriť. Som rád, že to vyšlo," komentoval víťazný gól Kesler.

Kings sú stále na hrane play off, keď pred deviatym Calgary majú iba jednobodový náskok.

výsledky:

NEW YORK RANGERS - CHICAGO 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Gól:
48. Richards (Keith, Desjardins). Brankári: Talbot - Darling, strely na bránku: 25:31, 18.006 divákov


EDMONTON - COLUMBUS 3:4 pp a sn (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0, 0:1)
Góly:
31. Roy (Pouliot, Jakupov), 42. Nugent-Hopkins (Eberle), 50. Jakupov (Klefbom, Ference) - 6. Savard (Wennberg, Hartnell), 24. Johansen (Murray, Atkinson), 51. Letestu (Johnson), rozh. nájazd Wennberg. Brankári: Scrivens - McElhinney, strely na bránku: 47:20, 16.839 divákov


ANAHEIM - LOS ANGELES 3:2 pp (0:1, 0:0, 2:1 - 1:0)
Góly:
41. Maroon (Getzlaf, Wisniewski), 48. Silfverberg (Cogliano, Lindholm), 61. Kesler (Fowler, Despres) - 11. Carter (Kopitar, Doughty), 56. Williams (Muzzin, Lewis). Brankári: Gibson - Quick, strely na bránku: 26:31, 17.174 divákov


Slováci v akcii:
Andrej Sekera (Los Angeles) 19:10 0 0 0 0 2 0
Marián Gáborík (Los Angeles) 17:16 0 0 0 -1 2 0
Martin Marinčin (Edmonton) 18:46 0 0 0 -1 1 0
Marko Daňo (Columbus) 16:44 0 0 0 0 4 2
Marián Hossa (Chicago) 21:03 0 0 0 0 1 0
/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty/