Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Nitriansky kraj

Levice ocenili najlepších športovcov za rok 2016

Mesto Levice ocenilo najlepších športovcov za rok 2016. Levice, 12. apríla 2017. Foto: TASR - Andrej Budai

Športovou osobnosťou mesta Levice za rok 2016 sa stal Štefan Reindl.

Levice 12. apríla (TASR) - Samospráva ocenila desať jednotlivcov, tri najúspešnejšie kolektívy, trénera a osobnosť mesta Levice v oblasti športu. Slávnostné odovzdávanie ocenení Športovec roka 2016 sa konalo v utorok (11.4.) v levickej synagóge. TASR informovala predsedníčka komisie mestského zastupiteľstva športu Mária Kuriačková.

Podľa jej slov sa športovcom podarili viaceré medzinárodné úspechy, a tak je ťažké porovnávať medzi olympijským a neolympijským športom či majstrom Európy v takom a v takom športe. "Rozhodovanie bolo ťažké, športy sú rôznorodé a nie je ľahké z nich vybrať. Myslím si však, že sme vybrali správne. Išli sme systémom olympijských hier, kde v jednom športe nemôžu byť ocenení všetci, aj keď by si to zaslúžili," vyjadrila sa Kuriačková.

V rámci jednotlivcov ocenili Maroša Červienku z Horolezeckého klubu Iames, Viktora Kišša z Box Club Gama Group, Sabínu Kupčovú a Robin Reindlovú zo Športového klubu (ŠK) Aquasport Levice, Paulínu Haulíkovú a Borisa Bátovského zo ŠK Atóm Levice, Miu Pohánkovú z Tenisovej školy Tomáša Krištofa, Šimona Ördögha z Hokejového klubu Levice, Filipa Čorbu a Hanku Tóthovú z TŠK Junilev, Patríciu Tóthovú z Palas Volejbalového klubu (VK) Levice.

V kategórii tréner si cenu prezval Jozef Popellár z Palas VK Levice, v kategórii športové kolektívy ocenili Karate Klub Goju-Ryu Levice, Levickí Patrioti "B" a Basketbalový klub žien Levice - juniorky. Športovou osobnosťou mesta Levice za rok 2016 sa stal Štefan Reindl.

"Som rada, že mesto myslí na plávanie ako na jeden z dôležitých športov, v ktorom sa dá posúvať vpred. Každé jedno ocenenie je pre mňa motiváciou. Tento šport mi prirástol k srdcu," povedala jedna z ocenených Robin Reindlová s tým, že si ocenenie veľmi váži a znamená pre ňu veľa.

Boxerista Viktor Kišš pripisuje svoje úspechy tvrdej práci. "Okrem nej by som svoje úspechy pripísal mojim trénerom a svojmu sebazapreniu. Boxu, s ktorým najskôr začal môj brat, sa venujem štyri roky. Jeden z najväčších úspechov, ktoré som doteraz dosiahol, je minulotýždňové víťazstvo na Majstrovstvách Slovenska spolu s mojím bratom. Okrem toho aj všetky moje medzinárodné víťazstvá," dodal Kišš.