Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Nitriansky kraj

Levice pripravujú ďalšie rekonštrukcie školských budov

Ilustračné foto. Foto: TASR - František Iván

Celková výška investície bude približne 525.000 eur.

Levice 12. apríla (TASR) - Mesto Levice plánuje v tomto roku zrekonštruovať budovy Materskej školy (MŠ) na Okružnej ulici, Základnej školy (ZŠ) na Ulici sv. Michala a ZŠ Gyulu Juhásza s vyučovacím jazykom maďarským v celkovej výške približne 525.000 eur.

Ako dnes TASR informovala hovorkyňa Mestského úradu v Leviciach Adriana Macáková, prvá časť rekonštrukcie je schválená, a to MŠ na Okružnej ulici. "Je spracovaná projektová dokumentácia na rekonštrukciu pavilónu A, v rámci ktorej pôjde o výmenu sociálnych zariadení, okien a sanáciu statiky. Pripravuje sa stavebné povolenie a verejné obstarávanie na dodávateľa. Predpokladané náklady z rozpočtu mesta sú 330.000 eur," vyjadrila sa Macáková.

V prípade zateplenia strechy telocvične v ZŠ na Ulici sv. Michala pôjde o financie samosprávy a dotácie od štátu. "Predpokladané celkové náklady sú vo výške 63.000 eur, z toho dotácia z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR predstavuje 42.000 eur. V súčasnosti prebieha verejné obstarávanie, pričom po jeho úspešnom ukončení sa predpokladá začiatok prác v máji," dodala.

Na ZŠ Gyulu Juhásza s vyučovacím jazykom maďarským sa vymení časť okien vo výške 54.000 eur z rozpočtu mesta. "Taktiež sa na jej budovách zateplia strechy a fasády a vymenia bleskozvody. Na túto časť prác mesto podáva žiadosť o dotáciu z MŠVVaŠ SR na havárie vo výške približne 78.000 eur," ukončila hovorkyňa.