Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

Cesty v Prešovskom a Trnavskom kraji sú zjazdné

Ilustračné foto Foto: TASR - Martin Baumann

Snehové prehánky boli v ranných hodinách v okresoch Svidník, Vranov nad Topľou a Humenné.

Prešov 5. januára (TASR) – Všetky cesty v Prešovskom kraji sú zjazdné, prevažne vlhké až mokré, na cestách druhej a tretej triedy vo vyšších polohách a na horských priechodoch je miestami utlačená vrstva snehu do jedného centimetra. Teploty sa ráno pohybovali od – 6° C (Humenné) do – 11° C (Podspády). Snehové prehánky boli v ranných hodinách v okresoch Svidník, Vranov nad Topľou a Humenné.

Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja mala v teréne za posledných 24 hodín 86 mechanizmov. Prepluhovali viac ako 1200 kilometrov. Na posyp použili zmiešaný materiál, drvinu i dva druhy soli.

Informácie zverejnila na svojej webovej stránke Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja.

Zjazdnosť vozoviek v kraji je dobrá

V noci z pondelka nadnes boli na cestách všetky mechanizmy Správy a údržby ciest Trnavského samosprávneho kraja (SÚC TTSK). Vykonávali chemický posyp, pretože na cestách bola dvoj- až trojcentimetrová vrstva snehu. TASR informovala hovorkyňa SÚC TTSK Natália Krištofíková.

"Momentálne je zjazdnosť vozoviek dobrá, na niektorých miestach je kašovitá vrstva snehu do hrúbky dvoch centimetrov. Na cestách je momentálne 35 mechanizmov, ktoré vykonávajú posyp a pluhovanie posledných úsekov ciest," konštatovala.

Podľa hovorkyne v uplynulých hodinách nevznikli na cestách v súvislosti do zjazdnosťou vozoviek problémové situácie. "Momentálne má SÚC TTSK dostatok posypového materiálu," uzavrela Krištofíková.