Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Polícia upozorňuje vodičov na zmenu hlavnej cesty pri Podspádoch

Ilustračné foto. Foto: Tablet TV

Z doterajšej vedľajšej cesty v smere jazdy od poľskej hranice Jurgow k obci Ždiar sa stane hlavná cesta, informovala krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová.

Poprad 16. októbra (TASR) - Okresný dopravný inšpektorát Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade upozorňuje širokú motoristickú verejnosť, že od stredy dochádza k zmene organizácie dopravy, respektíve k zmene prednosti v jazde na ceste I/66 v obci Podspády. „Z doterajšej vedľajšej cesty v smere jazdy od poľskej hranice Jurgow k obci Ždiar sa stane hlavná cesta,“ informovala krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová.

Prednosť bude potrebné dodržiavať v smere jazdy od Tatranskej Javoriny na obec Ždiar a opačne. Táto zmena bola vyvolaná zmenami klasifikácie ciest od danej križovatky na Tatranskú Javorinu, respektíve Jurgow, a má zabezpečiť vyššiu plynulosť cestnej premávky i jej bezpečnosť.

Polícia zároveň vyzýva vodičov motorových vozidiel, v súvislosti s očakávaným nárastom intenzity cestnej premávky počas najbližších víkendov, respektíve v dňoch konania tradičných poľských trhov pred blížiacim sa Sviatkom všetkých svätých, aby prednostne využili na cestu do Poľska hraničný priechod Lysá nad Dunajcom – Spišská Stará Ves. „V súčasnosti prebiehajú na ceste I/66 v obci Ždiar a okolí viaceré rekonštrukcie, kde cestná premávka je riadená svetelnou signalizáciou, čo má výrazný vplyv na plynulosť cestnej premávky,“ zdôvodnila hovorkyňa s tým, že aj napriek riadeniu cestnej premávky policajtmi dochádza na týchto miestach k vzniku kolón. Využitím hraničného priechodu Lysá nad Dunajcom vodiči môžu podľa polície minimalizovať ich vznik pri jazde do Poľskej republiky.