Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Etickým kódexom sa v Partizánskom budú riadiť i členovia komisií

Na archívnej snímke primátor Parizánskeho Jozef Božik Foto: TASR Radovan Stoklasa

Som presvedčený, že sme urobili ďalší, veľmi dôležitý krok k budovaniu nielen transparentnej, ale aj hodnotovej samosprávy mesta, povedal primátor Partizánskeho Jozef Božik.

Partizánske 19. mája (TASR) - Svojím etickým kódexom sa po novom budú riadiť i členovia komisií pri mestskom zastupiteľstve (MsZ) v Partizánskom z radov obyvateľov mesta. Dokument schválili tamojší mestskí poslanci na svojom poslednom rokovaní, členovia komisií sa v ňom okrem iného zaväzujú vykonávať svoj mandát v zmysle etických princípov a zákonov.

"Etický kódex doteraz pôsobil v meste záväzne pokiaľ ide o zamestnancov, kde jediný, kto má právo takýto etický kódex prijať a dať ho ako určujúci pre zamestnancov, je štatutár mesta, teda primátor," spomenul primátor Jozef Božik.

Ten podľa svojich slov pripravil etický kódex pre poslancov, aj neposlancov, ktorý bol v odporúčacej rovine a bol zverejnený na internetovej stránke mesta. "Po tom, ako bol tento kódex volených predstaviteľov, ale aj neposlancov, ktorí sú v komisiách, schválený, má už záväzný charakter v eticko-morálnej rovine. Som presvedčený, že sme urobili ďalší, veľmi dôležitý krok k budovaniu nielen transparentnej, ale aj hodnotovej samosprávy mesta," dodal.