Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Kariérny deň v Nitre umožní študentom stretnúť sa so zamestnávateľmi

Ilustračná fotografia. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Firmy budú môcť študentom prezentovať svoje vzdelávacie programy, možnosti brigád a zamestnania.

Nitra 18. októbra (TASR) – Študenti i pedagógovia Univerzity Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre sa budú môcť stretnúť s predstaviteľmi firiem a zamestnávateľov na piatom ročníku Kariérneho dňa. Konať sa bude 23. októbra v priestoroch UKF.

Kariérny deň budú tento rok tvoriť dve podujatia. Dopoludnia to bude Business Breakfast, na ktorom sa stretnú zástupcovia firiem s pedagógmi a zástupcami študentov UKF. „Stretnutie bude na tému spolupráce firemných partnerov a UKF. Bude sa na ňom hovoriť o programoch, ktoré firmy ponúkajú študentom, i o výmene skúseností. V rámci stretnutia sa vytvorí priestor nielen na diskusiu, ale aj na nadviazanie osobných kontaktov,“ uviedla Ľubica Lachká z Poradenského a servisného centra pre študentov – Job kontakt UKF.

Druhú časť Kariérneho dňa bude tvoriť podujatie Table Talking, počas ktorého budú firmy priamo študentom prezentovať svoje vzdelávacie programy i možnosti brigád a zamestnania. „Študenti tak môžu získať informácie o tom, aké existujú možnosti na trhu práce, aké zamestnania sú pre nich vhodné a dozvedia sa aj o spôsoboch odmeňovania. Na základe týchto informácií sa potom môžu lepšie rozhodnúť pre svoje budúce zamestnanie,“ doplnila Lachká.