Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

STREĽBA v Petržalke: Polícia prípad vyšetruje

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Dejiskom streľby bola pred 21. hodinou Znievska ulica.

Bratislava 5. júla (TASR) – Polícia vyšetruje okolnosti štvrtkovej (4. 7.) streľby v bratislavskej Petržalke. Na Znievskej ulici policajti prestrelili pneumatiku taxíka, v ktorom sa nachádzal unikajúci podozrivý z krádeže motocykla. Podozrivý pri zadržaní ohrozoval policajtov nožom. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Veronika Slamková.

Incident sa odohral okolo 20.00 h, keď kriminalisti zaisťovali odcudzený motocykel na Znievskej ulici, kde sa mal nachádzať aj podozrivý muž, na ktorého zadržanie vydal prokurátor súhlas. Počas zaisťovania motocykla si policajti všimli, že na parkovisko prichádza auto označené ako taxislužba, na ktorého mieste spolujazdca sa nachádzal hľadaný podozrivý.

Následne policajti vyzvali auto na zastavenie, čo vodič taxíka urobil a hneď z auta vystúpil. Potom však podozrivý presadol z miesta spolujazdca na miesto vodiča a pokúsil sa utiecť, pričom narazil do jedného z policajtov. Vzhľadom na to policajti použili služobnú zbraň a prestrelili autu prednú pneumatiku.

"Pri použití služobnej zbrane upustil od výzvy a varovného výstrelu, nakoľko vec nezniesla odklad a bol ohrozený život a zdravie zakročujúcich policajtov", uvádza sa v stanovisku polície. Po prestrelení pneumatiky auto zastavilo a policajti muža zadržali. Ten sa počas zákroku aktívne bránil nožom. Počas zákroku bol zranený podozrivý, ktorého následne previezli do nemocnice.

Vzhľadom na uvedené skutočnosti začal vyšetrovateľ trestné stíhanie vo veci útoku na verejného činiteľa. Podozrivý 29-ročný Bratislavčan je momentálne v cele policajného zaistenia.