Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Univerzita tretieho veku PU otvára sedem nových študijných programov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Univerzita tretieho veku je záujmovo-vzdelávacia inštitúcia primárne orientovaná na seniorov, avšak otvorená aj pre ľudí v preddôchodkovom veku.

Prešov 26. augusta (TASR) – Prešovská univerzita (PU) v Prešove pripravuje pre uchádzačov o vzdelávanie na Univerzite tretieho veku (UTV) nové študijné odbory. TASR o tom informovala jej hovorkyňa Anna Polačková.

Ponuka štúdia sa podľa jej slov má rozšíriť o sedem nových odborov, a to veľké civilizácie, medicína súčasnosti - liečivé a aromatické rastliny, španielčina pre začiatočníkov, ruský jazyk a kultúra, právo, digitálna komunikácia v živote seniorov a študijný odbor bezpečne v premávke.

Univerzita tretieho veku je záujmovo-vzdelávacia inštitúcia primárne orientovaná na seniorov, avšak otvorená aj pre ľudí v preddôchodkovom veku. Na PU vznikla v roku 2006 a jej chod zabezpečuje Centrum celoživotného a kompetenčného vzdelávania PU. Štúdium tu doposiaľ ukončilo 1000 absolventov a v súčasnosti na nej študuje bezmála 300 študentov.

"Dlhodobo najobľúbenejšími odbormi medzi študentmi sú praktické záhradkárstvo, starostlivosť o zdravie, anglický jazyk, geografia sveta alebo akýkoľvek odbor z histórie," uviedla Stanislava Šuščáková, koordinátorka UTV PU.

Centrum celoživotného a kompetenčného vzdelávania prijíma prihlášky na akademický rok 2019/2020 do 13. septembra.