Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

V Dolnom Kubíne budú vyberať riaditeľov základných a materských škôl

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Kandidáti na pozíciu riaditeľa základnej alebo materskej školy musia spĺňať všetky náležitosti podľa zákona.

Dolný Kubín 18. apríla (TASR) - Dolnokubínska samospráva vyhlásila výberové konania na riaditeľov dvoch základných a troch materských škôl (MŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Jednému riaditeľovi a trom riaditeľkám končí päťročné funkčné obdobie, dve odchádzajú do dôchodku. TASR o tom vo štvrtok informoval Martin Buzna z kancelárie primátora mesta.

Riaditeľov hľadajú pre Základnú školu (ZŠ) Janka Matúšku, ZŠ Martina Kukučína, MŠ Chočská, MŠ Na Sihoti a MŠ Námestie slobody. Prihlášky treba zaslať poštou alebo osobne doniesť v zatvorenej obálke do 3. mája na Mestský úrad v Dolnom Kubíne. "Bližšie informácie o piatich výberových konaniach, kvalifikačných predpokladoch či platových náležitostiach nájdu záujemcovia na webovej stránke mesta, v časti voľné pracovné miesta," dodal Buzna.

Kandidáti na pozíciu riaditeľa základnej alebo materskej školy musia spĺňať všetky náležitosti podľa zákona. Uchádzač musí mať pedagogické vzdelanie na príslušnú školu, kde sa chce uchádzať o funkciu riaditeľa a päť rokov pedagogickej praxe. "Samozrejme, jednou z podmienok je zaslanie aj základnej vízie rozvoja školy na najbližších päť rokov," pripomenul vedúci odboru školstva na radnici Michal Švento.