Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

V dvoch žiarskych škôlkach chcú zrekonštruovať elektroinštaláciu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Rekonštrukcia zahŕňa výmenu elektrických rozvodov a svietidiel, čo má podľa mesta priniesť množstvo benefitov ako napríklad lepšiu ochranu spotrebičov a elektrických zariadení, či úspory energie

Žiar nad Hronom 23. apríla (TASR) - Žiarska samospráva plánuje zrekonštruovať elektrické rozvody a vymeniť svietidlá v budovách materských škôlok na ul. Dr. Janského a ul. M. R. Štefánika v Žiari nad Hronom. O financovaní investície, ktorej cieľom je zníženie energetickej náročnosti budov, budú rozhodovať žiarski poslanci na najbližšom rokovaní mestského zastupiteľstva (MsZ).

Ako mesto uvádza v dôvodovej správe, elektrické rozvody v týchto viac ako 50-ročných budovách sú už v nevyhovujúcom stave. "Táto investícia je potrebná aj vzhľadom na zabezpečenie zvýšeného nároku na bezpečnosť prevádzky školských zariadení a zníženie energetickej náročnosti," konštatuje samospráva.

Rekonštrukcia zahŕňa kompletnú výmenu elektrických rozvodov a svietidiel, čo má podľa mesta priniesť množstvo benefitov ako napríklad lepšiu ochranu spotrebičov a elektrických zariadení, či úspory energie. Práce chcú zrealizovať počas letných prázdnin, vyučovací proces tak bude obmedzený len minimálne.

Samospráva chce rekonštrukciu v hodnote 80.000 eur financovať formou úveru z Environmentálneho fondu. Schválenie investície a jej spôsob financovania je súčasťou programu zasadnutia mestského zastupiteľstva, ktoré sa koná vo štvrtok 25. apríla.