Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Odoberajte podcast Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 27. september (TABLET.TVň - Redaktorka TASR Martina Rybanská vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Mimoriadne rokovanie vlády
(Bratislava)



Dnes bude mimoriadne rokovať vládny kabinet. Premiér Peter Pellegrini zvolal zasadnutie preto, že chce do konca volebného obdobia prerokovať návrhy zákonov, ktoré by mali ešte ísť do parlamentu. Premiér zároveň avizoval, že pre reformu nemocníc má aj plán B. Ak sa mu nepodarí nájsť politickú podporu pre celý projekt, chcel by spustiť aspoň jeho prvú časť, čiže zbieranie dát a analýzu.

Rokovanie s nemocnicami
(Bratislava)

Asociácia nemocníc Slovenska bude dnes rokovať s predstaviteľmi dvoch zdravotných poisťovní. A to s Unionom a Dôverou. Témou stretnutia je zvýšenie úhrad ako aj dofinancovanie sektora. Nemocnice stále opakujú, že im rastú náklady aj v dôsledku rôznych legislatívnych úprav. Náklady im mali stúpnuť kvôli zvyšovaniu miezd, či zavedeniu rekreačných poukazov.

Odbory za vyššiu minimálnu mzdu
(Bratislava)

Odborový zväz KOVO organizuje verejné zhromaždenie spojené s pochodom na podporu vyššej minimálnej mzdy. Konfederácia odborových zväzov ju navrhuje na 607 eur. Ministerstvo práce chce minimálnu mzdu zvýšiť na 580 eur. Pochod by sa mal uskutočniť 2. októbra pred Úradom vlády v Bratislave. Odborári budú o jeho príprave informovať na dnešnej tlačovej konferencii.

Využitie nových technológií
(Bratislava)

Odborníci budú dnes diskutovať o tom ako môže Slovensko lepšie využiť potenciál nových technológií pre udržanie svojej konkurencieschopnosti. Konferenciu organizuje Americká obchodná komora. Slovensko by napríklad do budúcnosti využiť umelú inteligenciu v oblasti zdravotníctva.

MS vo vodnom slalome
(Seu d'Urgell)

Aj dnes vám budeme prinášať najnovšie výsledky z Majstrovstiev sveta vo vodnom slalome, ktoré sa konajú v Španielsku. Ide o kľúčové podujatie pre slovenských slalomárov, keďže nebojujú len o medaily, ale aj o miestenky na budúcoročné olympijské hry v Tokiu. Dnes ráno sa uskutočnia rozjazdy žien v kategórii C1 a dopoludnia sa uskutočnia aj rozjazdy mužov v K jednotke. Všetci traja slovenskí singlisti už postúpili do semifinále majstrovstiev.

Viac zaujímavých informácií sa dozviete zo spravodajského servisu tasr alebo ak navštívite portál teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher