Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Slovensko

Kaliňák: Premiér je mimo ohrozenia života, jeho stav je naďalej vážny

Na snímke podpredseda vlády SR a minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD) informuje o aktuálnom zdravotnom stave premiéra Roberta Fica počas brífingu pred Rooseveltovou nemocnicou v Banskej Bystrici v nedeľu 19. mája 2024. Foto: TASR - Michal Svítok

Vicepremiér doplnil, že prevoz predsedu vlády do inej nemocnice v najbližšom období nie je plánovaný ani možný.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Banská Bystrica 19. mája (TASR) - Premiér Robert Fico (Smer-SD) je momentálne mimo ohrozenia života. Jeho stav je naďalej vážny. V nedeľu o tom informovali námestník Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici Milan Urbáni a vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD).

"Na základe ranného konzília lekárov môžeme konštatovať, že pacient je momentálne mimo stavu ohrozenia života. Jeho stav je naďalej veľmi vážny a potrebuje dlhú dobu a pokoj na rekonvalescenciu. Pevne veríme, že všetko pôjde dobrým smerom," uviedol námestník.

Vicepremiér doplnil, že prevoz predsedu vlády do inej nemocnice v najbližšom období nie je plánovaný ani možný. Vzhľadom na stabilný zdravotný stav premiéra s pozitívnou prognózou avizoval, že ďalšie dni bude o situácii informovať nemocnica v pravidelných stanoviskách.

"Všetci veríme, že jeho fyzická konštitúcia je natoľko silná, aby sme každý deň mohli veriť v jeho skoré zotavenie, i keď to budeme určite počítať minimálne na týždne," doplnil Kaliňák. Cesta za rekonvalescenciou bude podľa neho ťažká a bolestivá.