Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

Prezidentka navštívi vo štrvtok Prešov, stretne sa s primátorom mesta

Na archívnej snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR Jaroslav Novák

Po stretnutí s primátorom prezidentka vo štvrtok navštívi jediné divadlo na Slovensku aj na svete hrajúce v rusínskom jazyku - Divadlo Alexandra Duchnoviča, kde sa stretne s členmi umeleckého súboru.

Bratislava 24. apríla (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová v rámci tohtotýždňového úradovania na východnom Slovensku vo štvrtok (25. 4.) navštívi Prešov, kde sa stretne aj s primátorom mesta Františkom Oľhom. Večer bude v Košiciach diskutovať s osobnosťami regiónu. TASR o tom informoval hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

Po stretnutí s primátorom prezidentka vo štvrtok navštívi jediné divadlo na Slovensku aj na svete hrajúce v rusínskom jazyku - Divadlo Alexandra Duchnoviča, kde sa stretne s členmi umeleckého súboru. Na Evanjelickom kolegiálnom gymnáziu sa prezidentka oboznámi s projektom študentov a pedagógov, ktorý mapuje osudy žiakov židovského pôvodu vylúčených zo školy v rokoch 1940 až 1941.

Popoludní hlava štátu ako hlavná veliteľka ozbrojených síl navštívi 65. prieskumný prápor v Prešove. Návštevu Prešova prezidentka ukončí prehliadkou Múzea Solivar. V Košiciach sa večer stretne s osobnosťami regiónu na rozlúčkovej diskusii.