Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Slovensko

Rezort zdravotníctva vyhlásil výberové konania vo VšZP

Na snímke vstup do budovy generálneho riaditeľstva Všeobenej zdravotnej poisťovne (VšZP) na Panónskej ceste 7. januára 2019 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 13. februára.

Bratislava 23. januára (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR vyhlásilo výberové konanie na predsedu a dvoch členov predstavenstva štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP). Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 13. februára. Rezort o tom informoval na webe.

Od 11. januára je riaditeľom a predsedom predstavenstva štátnej VšZP Michal Ďuriš. Na poste nahradil Ľubicu Hlinkovú. Rezort v danom období zmenil stanovy zdravotnej poisťovne a jej predstavenstvo tak mohlo byť dočasne jednočlenné. Od 16. januára sa stal členom predstavenstva štátnej poisťovne Matej Fekete.

Do predstavenstva štátnej poisťovne bola vlani okrem Feketeho navrhnutá aj Monika Begánová. VšZP podala Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou žiadosti o vydanie predchádzajúceho súhlasu a následne rozkladom napadla rozhodnutia, ktorými jej vyhovel. V prípade Feketeho ho potom v januári vzala späť.