Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Slovensko

SAK poskytuje počas Dňa advokácie bezplatné právne poradenstvo

Na snímke v Bratislave predseda Slovenskej advokátskej komory Martin Puchalla. Foto: TASR - Ondrej Hercegh

Puchalla priblížil, že jednou z aktivít, ktorou sa usilujú o priblíženie služieb advokáta občanom, je poskytovanie bezplatných právnych porád.

Bratislava 24. apríla (TASR) - Slovenská advokátska komora (SAK) poskytuje na stredajšom Dni advokácie bezplatné právne poradenstvo. Podujatie sa koná v 18 mestách na Slovensku.

"Slobodná a nezávislá advokácia úzko súvisí s ochranou základných práv a slobôd. Poslaním advokácie je pomáhať klientom nájsť riešenie ich právneho problému, zastupovať ich a zabezpečiť dodržiavanie ich práv v celom procese," uviedol predseda SAK Martin Puchalla.

Priblížil, že jednou z aktivít, ktorou sa usilujú o priblíženie služieb advokáta občanom, je poskytovanie bezplatných právnych porád.

SAK poukázala na to, že minulý rok sa zapojilo v rámci podujatia viac ako 120 jej členov a možnosť bezplatného poradenstva využilo takmer 700 občanov, ktorí potrebovali poradiť v rozličných oblastiach práva, ako rodinné, pracovné, spotrebiteľské veci, ale aj témy z trestného a obchodného práva.