Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Šport

Coyotes sa oficiálne presťahovali z Arizony do Salt Lake City

Pracovníci vo štvrtok 18. apríla 2024 v Delta Center v Salt Lake City vyvesili transparenty oslavujúce predaj Arizona Coyotes a ich sprievodné premiestnenie do Salt Lake City. Foto: TASR/AP

Meruelo bol od kúpy tímu v roku 2019 neoblomný v tom, že ho nechce predať napriek tomu, že dostal množstvo ponúk.

Tempe 18. apríla (TASR) - Hokejový klub Arizona Coyotes sa oficiálne presťahoval do Salt Lake City, metropoly Utahu. Rada guvernérov NHL vo štvrtok jednomyseľne schválila predaj klubu za 1,2 miliardy dolárov. Novými majiteľmi organizácie sú Ryan a Ashley Smithovci.

"Viera NHL v Arizonu nikdy neochabla. Ďakujeme Alexovi Meruelovi za jeho oddanosť Coyotes a plne podporujeme jeho pokračujúce úsilie zabezpečiť pre tím nový domov v Arizone. Chceme tiež oceniť verných hokejových fanúšikov, ktorí svoje mužstvo oddane podporujú už takmer tri desaťročia,"
uviedol komisár Gary Bettman podľa agentúry AP.

Meruelo bol od kúpy tímu v roku 2019 neoblomný v tom, že ho nechce predať napriek tomu, že dostal množstvo ponúk. Keď sa aukcia na pozemok v severnom Phoenixe posunula na jún, Coyotes nemali žiadnu záruku, že sa dohoda o novej aréne uskutoční. Keďže NHL a hráčska asociácia váhali, či Coyotes budú hrať v Mullett Arene s kapacitou 5000 miest už tretiu sezónu, Meruelo sa rozhodol predať tím.